Nedir? Nasıl? Neden?

Coinbase’in “içeriden bilgi ticareti” davasında şok itiraf

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Coinbase’in iki çalışanına “içeriden bilgi ticareti” yaptığı gerekçesiyle dava açılmıştı Kripto borsasında yönetici konumunda çalışan Ishan Wahi ve kardeşi, Temmuz ayından beri tutukluydu.  Davanın ilerleyişinde şok bir itiraf geldi Coinbase’in eski direktörü Ishan Wahi’nin kardeşi Nikhil Wahi tüm suçlamaları kabul etti.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) geçtiğimiz Temmuz ayında kripto borsası Coinbase’in iki yöneticisine “içeriden bilgi ticareti” yaptığı gerekçesiyle dava açmıştı. Olayın SEC tarafından dava dilekçesine “menkul kıymet dolandırıcılığı” olarak kaydedilmesi, Coinbase’i oldukça kızdırmış, SEC ile geri dönülmez bir mücadelenin fitilini ateşlemişti.

Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada, Coinbase yöneticisi Ishan Wahi ve iki kişinin hangi kripto varlıklarını listeleyeceği hakkında bilgi paylaştığını iddia etmişti. Reuters tarafından paylaşılan yeni tarihli bir haberde, suçlanan kişiler arasında olan Nikhil Wahi ABD Bölge Mahkemesine elektronik dolandırıcılık suçlamasını kabul etti.

“Gizli bilgileri almanın yanlış olduğunu biliyordum”

Ishan Wahi’nin kardeşi Nikhil Wahi “içeriden bilgi ticareti” yaptığını kabul etse de Ishan’ın suçsuz olduğunu iddia etti. Sameer Ramani de benzer şekilde suçlandı, ancak hala bulunamadı.

Nikhil Wahi mahkemede yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Coinbase gizli bilgilerini almanın ve bu gizli bilgilere dayanarak ticaret yapmanın yanlış olduğunu biliyordum”

Tutuklandıkları andan itibaren suçsuz olduklarını iddia eden kardeşlerden birinin suçlamaları kabul etmesi oldukça dikkat çekti. ABD New York Güney Bölgesi Başsavcısı, Temmuz ayında sanıkların yasadışı olarak 25’ten fazla kripto para ticareti yaptığını ve 1.5 milyon dolar haksız kazanç elde ettiğini açıklamıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu