Nedir? Nasıl? Neden?

David Marcus’un Meta’dan ayrılmasına Novi öncü oldu

Sponsorlu İçerik

Facebook’un dijital kripto para cüzdanı olarak tanıttığı Novi biriminin lideri David Marcus bugün yaptığı açıklamada 2021’in sonunda şirketten çıkacağını açıkladı. David Marcus, twitter uygulaması üzerinden şu tweet’i attı:

“Meta’da geçirdiğim yedi yılın ardından, bu yılın sonunda istifa edip şirketten ayrılmak için zor bir karar verdim. Novi’yi başlatmanın ardından yapılacak çok şey olsa da değişime olan ihtiyaç konusunda her zamanki gibi tutkulu olmaya devam ediyorum. Girişimci DNA’m beni görmezden gelmeye devam etmek için dürtüyor.”

Novi’de ürün başkan yardımcısı olan Stephane Kasriel, Marcus’un ayrılmasından sonra yönetimi devralacak. David Marcus konuyla ilgili olarak şunları yazdı:

“Stephane Kasriel’in liderliği altında önemli misyonumuzu iyi bir şekilde yerine getirmeye devam edeceklerini bilmenin rahatlığını ve güvenini yaşıyorum. Dışarıdan tanık olmak için sabırsızlanıyorum. Önümüzde büyük bir başarı olduğunu biliyorum.”

Marcus, 2019’da kuruluşundan bu yana Meta’nın uzun süredir mücadele eden dijital para birimi girişiminin kamusal yüzü oldu. Libra adı verilen ödeme sisteminin duyurulması iyimserlik, dikkat ve bazı politika yapıcılar söz konusu olduğunda, sosyal medya devinin kendi para birimini işletme fikri belirsizlik içinde kaldı. Diem adı verilen dijital paranın temel özellikleri ise değişti.

Facebook bir cüzdan projesi olarak başlattığı Novi’nin, bu sonbahar başlarında Stablecoin şiketi Paxos ile pilot anlaşma imzaladı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
 Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.[/box]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu