Nedir? Nasıl? Neden?

Decentraland arazi değerleri astronomik rakamlara ulaştı

Sponsorlu İçerik

Sanal arazi satışları hala hızla artıyor. DappRadar verilerine göre, bir alıcı Decentraland (MANA) oyunundaki en pahalı sanal arazi parçasını satın almak için 3.5 milyon dolardan fazla para harcadı.

Şu anda bir Metaverse oyunu olan Decentraland’daki en pahalı arazi, 3.5 milyon dolara mal oldu.

Sanal Arazi: Fashion Street Estate

Fashion Street Estate isimli arsa, Kasım 2021 sonunda 618.000 MANA’ya satıldı. Bu alımın değeri bir hafta sonra fiyatı 3.5 milyon doları aştı. Arazinin şu anki yaklaşık maliyeti 1.8 milyon dolar.

Sanal Arazi: Venture Estates

Decentraland’daki en pahalı ikinci arsa ise Venture Estates. Aralık ayında 300.000 MANA’ya satıldı (şu anki fiyatı 864.000 dolar).

Sanal Arazi: Genesis Plaza Estate

Decentraland evreninin üçüncü en pahalı arsası, 210.000 MANA (~ 654.000 $) karşılığında satılan devasa Genesis Plaza Estate.

Sanal arazi ve metaverse etrafındaki aşırı ilgi, diğer blockchain oyunlarında da görülüyor. Örneğin, The Sandbox Summer Jam Land Sale’de, bir arsa 3.6 milyon SAND’a satıldı. Mevcut fiyat ile, işlemin yaklaşık 17,4 milyon dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Sanal arazi satın almak için alternatif platformlar

Somnium Space, Cryptovoxels ve Axie Infinity‘e olan ilgi de aşırı düzeyde. Ancak üzücü olan nokta ise, örneğin bir blockchain oyunu olan Axie Infinity’nin bir finansal piramide benzemeye başlamış olması. Örneğin, oyuna katılım için giriş ücreti 1000 dolar civarlarında. Bu eşik birçok piyasa katılımcısı için çok yüksek.

Sorunu çözmek için, dijital karakterler biçiminde bir oyun içi bilet satın alma maliyetinin yarısını karşılayan hizmetler ortaya çıkmaya başladı. Bu hizmet karşılığında, hizmetler oyuncuların oyun sırasında kazanabilecekleri karı elinden alıyor.

Sanal gayrimenkul satın alma çılgınlğının nereye gideceğini bilmek zor. Ama şimdilik, Metaverse’in akıllara durgunluk veren bir gerçeği olmaya devam ediyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu