ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Deribit, Düzenlemeler Nedeniyle Avrupa’dan Ayrılıyor

Sponsorlu İçerik

Hollanda merkezli kripto para borsası, yaklaşmakta olan AB düzenlemeleri nedeniyle Panama‘ya taşıyacağını duyurdu. FATF yönergelerine dayanan ve yaklaşan AML düzenlemeleri, kripto para şirketlerinin müşterilerinden daha fazla veri toplamasını gerektirecektir.

Resmi açıklamada, kripto para borsası Deribit, 10 Şubat 2020‘den itibaren ofislerini Hollanda’dan Panama’ya taşıyacak. Deribit, böyle bir karar veren tek borsa değil. Kripto para ile ilgili daha önceki 3 işletme, müşterilerinden veri toplamak istemediklerinden işletmelerini kapattı.

5AMLD olarak adlandırılan gelecek düzenlemeler, kripto para şirketlerinin herhangi bir hizmet vermeden önce müşterilerden daha fazla kişisel veri toplamasını gerektirecektir. Yaklaşan bu Kara Para Aklama ile Mücadele (AML) düzenlemeleri FATF yönergelerine dayanmaktadır. Deribit borsası, ticaret şirketlerinin bağlı olduğu DRB Panama Inc.’e delege verdiğini duyurdu.

Chopcoin, Sipmlecoin ve Bottlepay dahil olmak üzere kripto para şirketleri, yaklaşmakta olan AML gereksinimlerine uymak istemedikleri için Avrupa’daki işlerini kapattıklarını açıkladı. Eylül ayındaki fon turunda 2 Milyon$ toplayan kripto para şirketi Bottlepay, bundan sadece 3 ay sonra kapanacağını açıkladı. Terör finansmanını önlemek ve yüksek riskli ülkelere ve bu ülkelerden gelen finansal işlemler için önlemleri iyileştirmek amacıyla 5 Kara Para Aklama Yasaları (5AMLD) uygulanmaktadır.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, InstagramFacebookTwitter sosyal medya hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu