ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Devlete ait İsviçre bankası kripto para alanına giriyor

Sponsorlu İçerik

İsviçre’nin sekizinci en büyük bankası olan Basler Kantonalbank (BKB), iştiraki Bank Cler aracılığıyla kripto para alanına giriyor.

Yerel İsviçre hükümetinin ticari bankası BKB, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Banka Cler aracılığıyla kripto para hizmetleri sunacağını açıkladı 1899 yılında kurulan banka, perakende, kurumsal ve özel bankacılık hizmetleri sunuyor. Toplam varlıkları yaklaşık 49 milyar dolar.

Bank Cler, kripto para alımının, kripto varlıklarına yatırım yapmak isteyen genç müşterileri arasındaki talebe yanıt olduğunu söyledi. Bank Cler’in sözcüsü Natalie Waltmann haberi açıkladı:

”Önümüzdeki yıl dijital varlıkların ticareti ve velayeti için bir teklif sunacağız.”

Banka, dijital varlık işine liderlik etmek için Alain Kunz’u işe aldı. Linkedin sayfası fintech şirketi Polarlab’ın CEO’su ve Tokensuisse’in kurucusu olduğunu gösteriyor.

İsviçre’de kripto para hizmetlerini açıklayan diğer bankalar arasında; Seba, Sygnum, Julius Baer ve Falcon yer alıyor. İsviçre bankası Maerki Baumann, Haziran ayında ticaret ve saklama hizmetlerinin lansmanını, başlangıçta Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin ve XRP’yi desteklediğini açıkladı.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu