Nedir? Nasıl? Neden?

Dubai, The Sandbox’ta metaverse merkezini başlatacak

Sponsorlu İçerik

Dubai’nin Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA) The Sandbox’ta metaverse merkezi kurma planlarını duyurdu.

Dubai’nin kendisini sanal varlık merkezine dönüştürme girişimleri gün geçtikçe daha da artıyor. Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA) yakın tarihte yaptığı açıklamada The Sandbox evreninde, metaverse merkezi kurmayı planladığını kaydetti. Dubai Yürütme Konseyi Başkanı Şeyh Hamdan bin Rashid Al Maktoum, WAM haber ajansına yaptığı açıklamada, metaverse projesinin uzun vadede olumlu bir etkisi olacağından bahsetti.

“Meta evrendeki varlığımız Dubai hükümetinin geleceğe yönelik yürüyüşünde yeni bir aşamanın başlangıcını işaret ediyor.”

Maktoum yaptığı açıklamada MetaHQ, adındaki metaverse evreniyle ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Dubai’nin küresel anlamda Sanal Varlık Servis Sağlayıcıları uygulamaları başlatmak için birincil kanal olarak hizmet edeceğini kaydetti. Yetkili, lisans sahiplerinin meta veriye girmesini, farkındalığı artırmak, güvenli benimsenmeyi sağlamak ve küresel anlamda birlikte çalışabilirdiği sağlamak için tüketici ve düzenleyiciler arasında açık bilgi paylaşımı olacağına dikkat çekti.

Metaverse evreninin The Sandbox’da kurulacak merkezinin yeri henüz açıklanmadı.

Dubai, kripto varlıklar için yeni merkez

VARA, bilindiği üzere Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin geri kalanında kripto paralar için gelişmiş düzenleyici sistem ve yasal çerçeve oluşturmak amacıyla Mart ayının başında başlatılmıştı. Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet göstermek isteyen firmalar, yalnızca ülkede ticari varlığa sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda düzenleyici kurum olan VARA’dan kripto lisansı alacak. Ek olarak, kripto varlık alanındaki koruyucu ve varlık yöneticilerinin faaliyetleri de söz konusu kurum tarafından düzenlenmeye tabi tutulacak. Dünyada hacim olarak en büyük kripto borsalarından olan FTX ve Binance geçtiğimiz günlerde Dubai’de faaliyet lisansı aldığını açıklamıştı. Hükümet yetkilileri yapılan anlaşmalarla Dubai’yi sanal varlıklar ve dijital ekonomi için bir merkez haline getirme girişimlerini başarılı şekilde sonuçlandırıyor.

Wazirix, Bybit ve The Arrows Capital gibi birkaç büyük şirket merkezlerini Dubai’ye taşıyarak şehrin popülarite kazanmasına neden oldu.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu