Nedir? Nasıl? Neden?

El Corte Ingles’ten, Kripto ile ilgili ticari marka başvurusu

Sponsorlu İçerik

İspanya’nın en büyük mağaza grubu El Corte Inglés, kripto para alanına giriyor gibi görünüyor. Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne ilgili bir ticari marka için başvuruda bulunduktan sonra, “Bitcor”u kaydettirdiler.

Başvuru talebine göre İspanyol firması, “Finans hizmetleri, döviz takaslarıyla ilgili finansal işlemler, döviz alım satımıyla ilgili finansal işlemler” sunmayı amaçlıyor.

Özellikle dijital varlıklardan bahsetmese , El Corte Inglés‘ten kaynaklar şirketin gelecekte kripto ile ilgili işler yapmayı planladığını söylüyor. El Corte Inglés temsilcileri sanal para birimleriyle ilgili olası faaliyetler hakkında yorum yapmaktan kaçınıyorlar. Yalnızca ticari marka başvurusunun “Bitcor” adını kullanan diğer şirketlerin önüne geçmek için “önleyici tescil” olduğunu belirtiyorlar.

El Corte Inglés, “Bitcor” ile birlikte “Bitcor El Corte Inglés” markasına da kayıt yaptırdı ve her iki talep de 28 Haziran 2021’de sonuçlanacak. Hareket, koronavirüs salgınına bir yanıt olarak, grubun e-ticaret işlevselliğini güçlendirme çabası olarak yorumlanabilir.

İspanya’nın kriptolara karşı sert duruşu

El Corte Inglés, kripto para birimi endüstrisine devam ederse, İspanya’nın dijital varlıkları düzenlemesi zor olabilir. Örneğin, yakın zamanda yürürlüğe giren bir kraliyet kararnamesi, mevcut iç düzenlemeyi, genellikle AMLD5 olarak bilinen Avrupa Birliği kara para aklamayı önleme (AML) yönergeleriyle uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor. Yurt içi borsaların artık müşterilerin verilerini AB bloğu ile paylaşması gerekiyor.

Nisan ayında Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CNMV) başkanı Rodrigo Buenaventura, kripto para birimiyle ilgili reklamlara karşı tavrını dile getirerek bunları “riskli” olarak nitelendirmişti.

 

Kripto paralar ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak için, Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu