Nedir? Nasıl? Neden?

El Salvador, Lightning Network’ü %11.000 büyümesini hızlandırdı

Sponsorlu İçerik

El Salvador’un Bitcoin‘i benimsemesi, Eylül ayında Lightning Network (LN) kullanımındaki genişlemeye katkıda bulundu. Arcane Research tarafından (6) Çarşamba günü yayınlanan The State of Lightning raporuna göre , ağ %11.000 gibi etkileyici bir büyüme kaydetti.

Verilere göre LN, Ağustos ayında 87 bin aktif kullanıcı kaydetti. Eylül ayında bu sayı 9,7 milyona yükseldi. 7 Eylül’den bu yana günlük olarak BTC kullanan Salvadorlulara tekabül ediyor.

Buna bağlı olarak LN ile yapılan ödemelerin oranları da arttı. Arcane’ye göre toplam bireysel ve şirketler arası transferler %122 arttı.

Aynı zamanda, çevrimiçi hizmet satın alırken ağ kullanımı aylık %65 arttı. İstatistik şirketi şunları söyledi:

“ Bitcoin ve Lightning Network, banka hesabı olmayan milyarlarca kişi için iyi işleyen bir para birimi sistemine erişim sağlayabilir. Bankalara erişimi olanlar bile yararlanabilir. dedi

Çalışma bir bütün olarak LN’den bahsetse de Arcane, El Salvador’un çalışmasına özel bir odak verdi. Araştırmalara göre kripto para en çok vatandaşların giderlerinin ödenmesi ve yurtdışındaki para havalelerinde kullanılıyor.

Aslında, fonların alınması Bitcoin Yasası’nın geçirilmesinde kullanılan argümanlardan biriydi. Yurtdışında yaşayan yaklaşık 2,5 milyon Salvadorlu, her yıl ailelerine 5,6 milyar dolar gönderiyor. Bu, El Salvador’un GsyİH’sının% 23’üne karşılık geliyor.

Ancak, bu miktarın yaklaşık % 10’ı operasyondan alınan ücretlerde kesiliyor. Başkan Nayib Bukele için BTC maliyetleri ucuzlatacak ve bu kaynakları almaya daha fazla teşvik edecektir.

Arcane, LN’nin sevkiyatlarda üstel büyümeye neden olması gerektiği değerlendirmesinde yaptı. Raporda, 2030’a kadar 700 milyon dolara kadar LN üzerinden EL Salvador’a gönderileceği öngörülüyor. Aynı dönemde aylık işlem sayısının 20 milyona ulaşması bekleniyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu