Nedir? Nasıl? Neden?

Elon Musk: “Asla insanlara kriptoya yatırım yapın demedim”

Sponsorlu İçerik

Tesla CEO’su Elon Musk’a, Dogecoin fiyat manipülasyonu iddiasıyla 258 milyar dolarlık dava açılmıştı. Musk, online olarak katıldığı bir organizasyonda, insanlara kripto para birimlerine yatırım yapmasını önermediğini açıkladı.

Kripto para birimlerinin geçtiğimiz Mayıs ayındaki düşüşünün ardından yavaş yavaş toparlanma belirtileri gösterdiği zamanda Tesla CEO’su Elon Musk katıldığı etkinlikte, kripto para, BTC ve DOGE hakkında açıklamalarda bulundu. Katar’ın başkenti Doha’da yapılan Katar Ekonomik Forumu’na online olarak katılan Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı satın alma süreci, küresel kriz tartışmaları ve kripto varlıklara kadar pek çok konu hakkında yorum yaptı.

ABD merkezli medya platformu Bloomberg’in yayın yönetmenlerinden olan John Micklethwait’in sorularını yanıtlayan 50 yaşındaki girişimci, kriptoların son dönemde yaşadığı düşüşler ve kayıplar hakkında yorumda bulunmayarak şöyle konuştu:

“İnsanlara asla ‘Kripto para birimlerine yatırım yapın’ demedim. Buna rağmen SpaceX, Tesla ve benim kişisel olarak Bitcoin varlıklarımız var. Nakit paramın küçük bir yüzdesiyle Bitcoin aldım.”

“DOGE desteğim devam edecek”

Sıkı bir dogecoin savunucusu olarak bilinen Musk’a bir zamanlar yoğun bir şekilde reklamını yaptığı desteklediği memecoin hakkında sorular sorudu. Elon yanıt olarak, “Dogecoin’i desteklediğimi zaten söylemiştim. Bunu yapmaya devam ediyorum” dedi.

Hatırlanacağı üzere Musk, hafta sonu yaptığı tweette düşüşlere rağmen Dogecoin almaya devam ettiğini kaydetmişti. Bu tweetin ardından Dogecoin’de kısa vadeli %10’dan fazla artış yaşandı.

“Kısa vadede resesyon daha olası…”

Musk online olarak katıldığı ekonomik forumda, ABD’deki başkanlık seçimlerinden ekonomik krize kadar birçok konu hakkında yorum yaparak şöyle konuştu:

“Bir noktada ABD’deki durgunluk kaçınılmaz hale gelecek. Kısa vadede resesyon daha olası… Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceğime henüz karar vermedim.”

Ünlü CEO, Tesla’nın özellikle çalışan sayısı açısından çok hızlı büyüdüğünü ve önümüzdeki 3 ayda %10 küçüleceğini de yineleyerek, Twitter’ın satın alınmasıyla ilgili olarak “Hâlâ çözülmemiş bazı sorunlar var” dedi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu