Nedir? Nasıl? Neden?

Elon Musk ve Jack Dorsey’in mesajlaşmaları ortaya çıktı

Sponsorlu İçerik

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk ve Twitter kurucusu Jack Dorsey arasında Twitter’ın merkezi olmayan bir versiyonunu oluşturma hakkındaki mesajları ortaya çıktı. Dorsey’in Twitter yönetim kurulundan ayrılmasından kısa süre önce gerçekleşen konuşmalar, Musk’ın yargıya taşınan sosyal medya platformunu satın alma davası kapsamında paylaşıldı.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın tartışmalı Twitter’ı satın alma girişimiyle ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Musk ve Twitter kurucusu Jack Dorsey arasındaki mesajlaşmalar yargıya taşınan davada yasal inceleme sürecinin bir parçası olarak açıklandı.

Eski Twitter CEO’su Jack Dorsey, Musk’a mesajlarda sosyal medya platformunun “bir vakıf tarafından finanse edilen açık kaynaklı bir protokole dayanması gerektiğini” söyledi. Musk ise Twitter yönetim kurulundan ayrılmadan önce Dorsey’in yazdığı mesaj için vizyonu “oldukça ilginç” bulduğunu söylüyor.

Twitter yönetiminin ortaya çıkardığı mesajlar, sosyal medya platformunu satın alma teklifiyle bağlı tutmaya çalışıyor. Davanın delilleri arasında Musk’ın Dorsey, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Oracle’ın kurucu ortağı Larry Ellison ve yatırımcı-podcaster Jason Calcanis’in de bulunduğu önde gelen isimlerle yaptığı mesajlaşmalar bulunuyor.

“Yeni platforma ihtiyaç vardı bu yüzden ayrıldım”

Dorsey, Musk ile yaptığı konuşmalarda Twitter’dan neden ayrıldığını da aktarıyor. Dorsey’in “Yeni bir platforma ihtiyaç var. Bu bir şirket olamaz. Bu yüzden ayrıldım” mesajına Musk yanıt olarak “Nasıl görünmeli?” diyor.

Twitter’ın şifreli mesajlaşma uygulamasına atıfta bulunan Dorsey ise şu ifadeleri kullanıyor:

“Bunun, protokolün sahibi olmayan bir tür vakıf tarafından finanse edilen, yalnızca onu geliştiren açık kaynaklı bir protokol olması gerektiğine inanıyorum. Tıpkı Signal’in yaptığı gibi. Bir reklam modeli olmayacak. Eğer arkasında merkezi bir varlık varsa, saldırıya uğrayacaktır.”

Fikre oldukça ılımlı yaklaşan Musk, ise “Bence hem Twitter’ı daha iyi bir yöne taşımaya hem de merkeziyetsiz yeni bir şey yapmaya değer” cevabını veriyor.

İkilinin konuşmaları Twitter’ın yerini alacak gizlilik odaklı ve blok zinciri tabanlı bir hizmetin detaylarını tartıştıklarını gösteriyor. Musk bir mesajında, Hem ödeme hem de kısa mesaj-link paylaşımları yapan blockchain destekli bir sosyal medya sistemi fikri olduğunu açıklıyor.

Musk, Dogecoin planını konuşmalarda ortaya koymuş

50 yaşındaki Amerikalı girişimci, mesajlaşmalarda en sevdiği kripto para birimi Dogecoin’i kullanma fikrini de açıklıyor. Musk, kullanıcıların tweet atabilmeleri için 0.1 DOGE ile ödeme yapmalarını sağlayacağını söylerken, bir B planı olduğundan da şu şekilde bahsediyor:

“B planım Twitter’ın blok zinciri tabanlı bir versiyonu, burada ‘tweet’ler’ işlemin içine yorum olarak gömülüyor”

Musk bu fikrinin, kullanıcıların zincir üstü bir mesaj kaydetmek için küçük miktarda ödeme yapmasını sağlayarak spam ve bot hesapları azaltmayı amaçladığını savundu.

Musk ve SBF danışmanı arasındaki mesajla ortaya çıktı

Dün, Musk ve Sam Bankman Fried‘in danışmanı ile Twitter satın alımıyla ilgili mesajlaşmalar ortaya çıktı.

Business Insider tarafından aktarılan özel mesajlarda SBF’nin üst düzey danışmanı Will MacAskill‘in geçtiğimiz Mart ayında Musk’a Twitter’ı satın almakla “potasiyel olarak” ilgilendiklerini belirten bir mesaj yazdığı ortaya çıktı. Bu bilgiyi haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu