Nedir? Nasıl? Neden?

Elon Musk’a 258 milyar dolarlık tazminat davası açıldı

Sponsorlu İçerik

Elon Musk kısa süre önce Dogecoin (DOGE) hakkındaki söylemlerinin, bir manipülasyon olduğu gerekçesiyle 258 milyar dolarlık bir dava ile karşı karşıya kaldı. Ancak davaya rağmen Musk, köpek temalı meme tokena olan desteğini devam ettiriyor.

Elon Musk hala Dogecoin’i destekliyor

Musk kısa süre önce New York bölge mahkemesinde milyarder aleyhine açılan bir toplu davanın ardından Dogecoin’e verdiği desteği tweetledi. Davacı, Musk ve şirketleri Tesla ve SpaceX’in Dogecoin’i yanlış tanıttığını ve spekülasyon yaptığını iddia ediyor.

Davacı, Musk’ın bunun bir dolandırıcılık olduğunu bilmesine rağmen Dogecoin’i desteklediğini söyledi, memecoin’e yatırım yaptıktan sonra uğradığı zararlar için 258 milyar dolar tazminat talep etti.

Bu dava, Twitter’daki kripto topluluğu tarafından alay konusu oldu. Dogecoin, Bitcoin ile dalga geçmek için 2013 yılında piyasaya sürülen bir meme-tokendır. 2020 ve 2021 yılları arasında Dogecoin, kripto topluluğunda en çok konuşulan kripto para haline geldi ve zirvede piyasa değeri 80 milyar doları aştı. Ancak devam eden ayı piyasası ile DOGE 0,06 dolara kadar geriledi.

Dogecoin, halihazırda Tesla ve SpaceX’te mal satın almak için bir ödeme aracı olarak kabul ediliyor. Dogecoin’in ortak yaratıcısı Billy Markus, Dogecoin’in bir meme token olmasının ötesine geçmesi ve topluluğa fayda ve güvenlik sağlaması gerektiğini sıkça belirtiyor.

Markus’un görüşü, DOGE’nin “daha çok para birimine benzemesi” gerektiğini söyleyen Elon Musk tarafından destekleniyor. Musk daha önce meme token’ın Tesla ve SpaceX’te bir ödeme aracı olarak onaylanmaya devam edeceğine dair güvence verdi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu