Nedir? Nasıl? Neden?

Eski bankacı 1,5 milyar $’lık kripto girişim fonu başlattı

Sponsorlu İçerik

Wall Street bankacısı Matt Zhang 1,5 milyar dolarlık kripto para girişim fonu kurdu.

Eski Citigroup yöneticisi Matt Zhang, yapılan duyuruya göre Hivemind Capital Partners adında 1,5 milyar dolarlık kripto para girişim fonu kurdu. New York merkezli yeni kripto yatırım ekibi olan Hivemind, dört stratejiye odaklanmayı planlıyor. Getiri hissesi, ticaret, risk sermayesi yatırımları ve kazan-kazan bahsedilen stratejiler arasında yer alıyor. Şirket eski Goldman Sachs (ABD yatırım bankası) analisti Sam Peurifou‘yu da işe aldı.

Peurifoy topluluk lideri görevinde

Peurifoy, Karl Marx’ın eseri Das Kapital’e gönderme yapan Das Kapitalist takma adıyla oyna-kazan oyun alanında kariyerine devam etmek için işinden ayrıldı. Zhang’a göre, Peurifoy’un şirketin P2E (altın yetiştirme oyunu) oyununa liderlik etmesi, fonun kendisini piyasadaki diğer fonlardan farklı kılmasının bir yolu. Peurifoy, popüler kripto oyna-kazan oyunu olan Axie Infinity’de önemli bir topluluk lideri görevinde.

Hivemind duyurusunda, 2021 yılında kurulan kripto girişim fonlarının sonuncusu olduğunu ve kasım ayında, girişim sermayesi firması Paradigm ile 2,5 milyar dolarlık kripto para odaklı bir girişim fonu başlattığını belirtti. Hivemind’in P2E oyunlarını yatırım stratejine dahil etmesi, kripto oyunlarının artan popülaritesi ile de uyumludur. Kasım ayının başlarında Solana Ventures adındaki blok zincirli oyun stüdyosu oluşumlarına yatırım yapan şirket başta olmak üzere, yatırımcılardan 18 milyon dolar alan bir blok zincir oyun loncası olan Avacado gibi birkaç blok zinciri oyun girişimi de VC (Venture Capital) firmasından destek aldı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitterhesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu