Nedir? Nasıl? Neden?

Eski BitMEX CEO’su Hayes, cezasında müsamaha talep etti

Sponsorlu İçerik

Kara para aklama yasalarını ihlal etmekten suçlu bulunan BitMEX CEO’su Arthur Hayes, alacağı cezalarda müsamaha gösterilmesini istedi.

Kripto para borsası BitMEX CEO’su Arthur Hayes, bu ay onaylanacak olan cezası için bazı hoş görü taleplerinde bulundu. Hayes, hapis cezası, yurt dışında yaşama ve seyahat etme özgürlüğü istedi. Bugün yayınlanan bir Bloomberg raporunda, Hayes’in destekçileri, ev hapsi veya hapis cezası olmaksızın Manhattan federal yargıcına denetimli serbestlik talebinde bulundu. Söz konusu hareket, BitMEX kurucusunun federal yönergeler uyarınca 6 ila 12 ay arasında hapis cezasının düşürülmesini gerektiren bir savunma anlaşması imzalamasından sonra geldi.

Destekçilerin arasında Arthur Hayes’in annesinin de olduğu, fotoğraflar ve mektupların yer aldığı 65 sayfalık başvuruyla Hayes, hapis cezası ve yurt dışında yaşama ve seyahat izni talep etti. Avukatlar, ABD ve Hayes davasının, ABD hükümetinin dünya çapındaki kripto borsalarına karşı gerçekleştirilen kovuşturmanın emsal teşkil edebileceğine dikkat çekti. Ek olarak Arthur Hayes’in aynı suçu tekrarlamayacağı da belirtildi.

Hükümet henüz bir ceza tavsiyesi sunmadığı kaydedildi.

ABD ve Hayes arasındaki dava

BitMEX kurucu ortakları Arthur Hayes, Benjamin Delo ve Samuel ReedBanka Gizliliği Yasasını (BSA) ihlal etmek ve bir kara para aklamayı önleme (AML) programı oluşturmamak, uygulamak ile suçlanmıştı. Yetkililer, müşterinizi tanıyın (KYC) ve AML hizmetlerini kurmamalarının aslında BitMEX’i “kara para aklama platformu” haline getirdiğini belirtti.

Açılan davaların ardından kurucu ortaklar şirketteki ilgili rollerinden istifa etti. BitMEX, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Mali Suçları Uygulama Ağı’na (FinCEN) uzlaşma için 100 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Şubat ayının başlarında, Hayes ve Delo kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etti. Her biri 10 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı. Samuel Reed, Mart ayında benzer suçlamaları kabule etti. Hayes, kripto para piyasasındaki son gelişmeleri ve BTC analizleri paylaşmaya devam ediyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu