Nedir? Nasıl? Neden?

ETH analisti, ADA, AVAX, ADA, MATIC ve BSC’yi karşılaştırdı

Sponsorlu İçerik

Yüksek işlem ücretleri, küresel DeFi ekosisteminin en tehlikeli darboğazlarından biri olarak kabul edilmeli. Ağ tıkanıklığı dönemlerinde, dApp’leri felç edebilir ve ticareti kârsız hale getirebilirler.

Cardano (ADA), Ethereum (ETH) dışındaki en pahalı platform olmaya devam ediyor

Polynya.eth (@epolynya) bir tweet dizisinde hangisinin en uygun maliyetli olduğunu bulmak için birkaç Katman 1 platformunu (Ethereum, Avalanche, Binance Smart Chain, Cardano) ve Ethereum için Katman 2 ölçeklenebilirlik çözümlerini (Optimism, Arbitrum) karşılaştırdı.

Basit takaslar söz konusu olduğunda, yeni nesil akıllı sözleşme platformları gerçekten düşük ücretler sunabilir gibi görünüyor. Örneğin, Polygon (MATIC) kullanıcılardan 0,006 ABD doları ücret alırken, Solana (SOL) varlıkları üç kat daha düşük ücretlerle değiştirebilir.

2022 yılının ilk çeyreğinin en çok abartılan dApp barındırma platformları Terra (LUNA) ve Fantom (FTM), işlemlerinden sırasıyla 0,09 ABD Doları ve 0,02 ABD Doları ücret alıyor.

“Klasik” Ethereum katilleri BSC (şimdi BNB Zinciri) ve Avalanche, çapraz varlık takasları için 0,37 ABD Doları ve 0,39 ABD Doları komisyon sunuyor.

Buna karşılık, @epolynya yorumlarda Cardano’nun ücretleri hala 2 doların üzerinde, diye ekliyor. Bu, en büyük hisse kanıtı (PoS) ağını Ethereum (ETH) dışındaki dApp’ler için en pahalı blockchain yapıyor

Veriler ne anlama geliyor?

Ancak bu araştırmanın en ilginç sonucu, toplamalara dayalı Ethereum (ETH) için ikinci katman çözümlerinin etkileyici ilerlemesidir. Bu teknoloji, bazı verileri zincir dışı işleyerek Ethereum (ETH) ana ağı üzerindeki işlem baskısını önemli ölçüde azaltır.

zkSync teknolojisi, kullanıcıların varlıkları 0,1 ABD doları ücret karşılığında değiştirmesine olanak tanırken, entegre ZipSwap’li Optimism, bir takas işlemi için 0,15 ABD doları ücret almakta. Bu sonuç devrim niteliğinde görünüyor

Kısacası: Rollup’lar zaten genel olarak alt-L1’ler kadar ucuz. Daha fazla aktivite ile daha ucuz olacaklar ve optimizasyonlarla daha da ucuzlayacaklar.

Ayrıca analist, hem Optimism hem de Arbitrum’un bekleyen büyük güncellemeleri olduğunu ekliyor. Yaklaşan güncellemeler, aktarım ücretlerini bugüne göre 10 kat daha düşük hale getirebilir.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu