Ethereum HaberleriNedir? Nasıl? Neden?

Ethereum, yeni bir uygulama mağazası olabilir

Sponsorlu İçerik

Son yedi yıldır Microsoft’ta Dijital Dönüşüm Direktörü olan Yorke Rhodes, Ethereum’un sadece iki yıl içinde yeni uygulama mağazası olacağını tahmin etti.

Bu, Rhodes’un Ethereum’un önümüzdeki iki yıl içinde, muhtemelen zk teknolojileri veya plazma benzeri toplamalar yoluyla ölçekleneceğini düşündüğü anlamına geliyor.

Rhodes, Ethereum’un daha fazla avantajı olduğunu söylüyor, çünkü “Apple gibi bir ticari kilitlenme yok, büyük bir şirket tarafından tek bir kontrol noktası yok ve ETH, ödemeler, kimlik ve ticaret de dahil olmak üzere uygulamalar arasında dağıtılmış, merkezi olmayan, tek oturum açma özelliğine sahip.”

Bu uç fikir, birkaç ay önce bile, Metaverse furyası nedeniyle Silikon Vadisi’nin en üst kademelerinde biraz ana akım haline gelmeye başladı.

Mevcut web devlerinin çoğu, bu konuda hemfikir gözüküyor.

Bu nedenle çoğu kişi, yeni dalganın, meta veri deposunun veya Web3’ün içinde bir yerde kripto paraların ve blockchain teknolojisinin olmasını bekliyor. Eski bir Microsoft çalışanı olan Ben Thompson, Stratechery blogunda şunları söylüyor:

“Blockchain’lerin dolduracağı rol türü budur: Gerektiğinde benzersizliği ve taşınabilirliği, hayatınızı tamamen çevrimiçi olarak değil, aynı anda istediğiniz kadar çok hayatı hiçbir yerde kilitli olarak yaşamanızı mümkün kılacak şekilde sağlayın.”

“Yeni” internet

Tim Cook’un uzun yıllar sonra elinde bitcoin olduğunu söylemesi hiç şaşırtıcı değil. Bu, Apple’ın, Microsoft ve Facebook’un bu alandaki çalışmalarını takip ettiği anlamına geliyor.

Facebook’un fikir babası Mark Zuckerberg’in zaman zaman ne yapacağı fikirlerinin çok hızlı değişmesinden dolayı kestirilemese de, firmanın ana çatısının ismini Meta yapması bu alanda var olacaklarını gösteren bir delil.

Örneğin Facebook, kendi kripto parası olan Libra‘yı çıkartmak istemişti ancak bu fikirden devletlerin baskıları nedeniyle hızlı bir şekilde vazgeçildi.

Microsoft, 2016’dan beri ETH ile ilgileniyor ancak ve kripto alanındaki hiçbir şey için asla ön planda gözükmediler. Microsoft, blockchain ve kripto paralar hakkındaki düşünceleri ve projeleri ile ilgili genellikle bir “kara kutu” izlenimi veriyor.

Tam olarak bu alandaki planları çok net değil, ancak blok zincirinin onlara göre Web 3.0 veya Metaverse mülkiyeti ile ilgili olduğu durumlarda genel blok zinciri anlamına gelmesi çok muhtemel görünüyor.

Eğer öyleyse, Zuckenberg’in halka açık blok zincirinden başka seçeneği kalmayacak, o zaman Microsoft, Apple ile güçlü bir rekabete girişebilir ve uygulama mağazası konusunda liderliği ele geçirebilir.

Ancak önemli olan zaman çerçevesinden ziyade trend, ve bunun blockchain çerçevesinde olduğu gayet açık. Dijital sahiplik artık önemli bir şey ifade ediyor ve teknoloji devleri artık bunun farkında.

Bu nedenle, bir tahminden ziyade, bu daha çok bir eğilimin tanımlanması. İnsanlar Ethereum üzerinde uygulamalar geliştiriyor. Dolayısıyla Ethereum, gelecekte belki de telefonlarımızdan bile erişebileceğimiz bir uygulama mağazası olarak hayatımızdaki yerini alabilir.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu