Blockchain HaberleriNedir? Nasıl? Neden?

Google Cloud, blockchain teknolojisine odaklanıyor

Sponsorlu İçerik

Google Cloud, bir blockchain altyapısı geliştirmek istiyor ve dijital varlıklara odaklanacak yeni bir ekip kurdu.

Google’ın çevrimiçi veri depolama hizmetleri bölümü olan Google Cloud, merkezi olmayan teknolojilere giderek daha fazla odaklanıyor ve blockchain tabanlı ürünler oluşturmaya odaklanacak bir ekip oluşturduğunu duyurdu.

Halihazırda Filecoin ve Sia ile ön planda bulut depolama sunmak için blockchain teknolojisini kullanan başka girişimler var. Projelerin her ikisi de depolamaya ihtiyaç duyan ve bunu elde etmek için bir pay ödemeye istekli olanları ve boş alanlarının bir kısmını sunabilenleri birbirine bağlamak için bir blok zinciri protokolü kullanıyor. Bu şekilde protokol, verilerin bir paydaş şebekeden ayrılsa bile korunabilen merkezi olmayan bir ağda depolanmasını mümkün kılar.

Ancak bu merkezi olmayan girişimlerin aksine, Google’ın yaklaşımı daha geniş. Bulutta ürün oluşturma, işlem yapma, değer depolama ve başlatma hizmetleri sunmak için blok zinciri kullanmayı umuyor.

Google, blockchain teknolojisine önem veriyor

Google, resmi bir blog gönderisinde blockchain endüstrisinin önemli ölçüde geliştiğini ve bir teknoloji şirketi olarak onların da bu devrimin bir parçası olmak istediğini açıkladı. Merkezi olmayan teknolojiler alanında şimdiye kadar elde edilen her şeyden “ilham aldıklarını” ifade ettiler.

Müşterilerimiz tarafından dijital varlıklar alanında halihazırda yapılmış çalışmalardan ilham alıyoruz ve gelecekte blok zincir teknolojileriyle mümkün olanı desteklemek için altyapı ve teknolojileri sağlamayı dört gözle bekliyoruz.

Google Cloud’daki dijital varlıklar ekibi, müşterilerinin “yarının blok zinciri ekosistemlerini desteklemesine” yardımcı olmaya odaklandığını söyledi.

Yeni dijital varlıklar bölümünün başında, daha önce Google ile Ürün Danışmanı olarak ve Hedera Hashgraph ile de çalışarak tanınmış bir teknoloji avukatı olan Rich Widmann bulunuyor.

Teknoloji devleri blockchain için farklı kullanım örneklerini keşfediyor

Blockchain teknolojisinin keşfi ve kurumsal sermayenin blockchain ile ilgili girişimlere sürekli akışı, teknoloji devlerinin radarından çıkmadı.

Google, Coinbase ve Bakkt ile ortaklıklar kurdu ve Chainlink gibi diğer protokollerle uyumluluk üzerinde çalıştı.

Google’a ek olarak, Amazon Web Hizmetleri (AWS) de blok zinciri teknolojisinin kullanımını araştırıyor. Amazon, Dijital Para Birimi ve Blok Zinciri Ürün Birimi’nin başına geçecek ekip yönetimi deneyimine sahip bir teknoloji uzmanı aradığı iddaa ediliyordu.

Dikkat çeken bir diğer durum ise Facebook. Sosyal medya devi, metaverse girişimleirini geliştirmeye odaklanmak için adını Meta olarak değiştirdi. Çinli teknoloji devi Tencent de, metaverse ürün geliştirme birimini güçlendirmek için Xiaomi’nin amiral gemisi oyun şirketi Black Shark’ı satın alarak metaverse’e odaklanmak için büyük hamleler yapıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu