ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Güney Kore, kripto para vergi planını tamamladı

Sponsorlu İçerik

Güney Kore, uzun süredir kripto para kazançları üzerinden vergi almayı planlıyordu. Hükümet, kripto para işlemlerinden elde edilen gelir üzerinden yüzde 20 vergi tahsil etme planını tamamladı.

Ülkenin Ekonomi ve Maliye Bakanlığı bugün vergi kodunu değiştirdi. Yapılan açıklamaya göre, kripto para ticaretinden yıllık en az 2.000 dolar kazanç %20 vergiye tabi olacak. Bu tutardan daha düşük herhangi bir gelirin vergisi olmayacak. Parlamento onayına tabi olan revize vergi kodu 1 Ekim 2021’den itibaren yürürlüğe girecek.

Güney Kore altı aydan uzun bir süredir kripto para geliri üzerinden vergi almayı planlıyordu. Bakanlık, kripto para kazançlarını vergi amaçlı “diğer gelir” olarak sınıflandırdı.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu