Nedir? Nasıl? Neden?

Hindistan Başbakanı, dijital rupi projesini duyurdu

Sponsorlu İçerik

Hindistan Başbakan’ı Narenda Modi, Çarşamba günü düzenlenen birlik bütçesinde dijital rupi hakkında konuştu.

Hindistan’ın kripto paralara yönelik tavrı en başından beri çok sertti. Fakat ülke merkez bankası para birimine karşı sıcak bakıyor. Başbakan Modi, dijital rupinin nakit olarak değiş tokuş edilebileceğini ve fintech sektöründe yeni fırsatlara yol açacağını söyledi. Modi, merkez bankası dijital para biriminin veya dijital rupinin önümüzdeki yıllarda çevrimiçi ödemeleri daha güvenli ve risksiz hale getireceğini ve dijital ekonomiyi destekleyeceğini belirtti.

Modi, katıldığı sanal sempozyumda, şöyle konuştu:

“Dijital rupi, fiziksel rupinin dijital şekli olacak ve RBI tarafından düzenlenecek. Bu, fiziksel para biriminin dijital para birimiyle değişimini sağlayacak bir sistem olacak. Bu aynı zamanda küresel dijital ödeme sistemlerinin geliştirilmesinde de kolaylık sağlayacaktır.”

Modi, CBDC’lerin Hindistan’ın ulusal para biriminin dijital biçimi olacağını ve yerel halkın onu nakit olarak değiştirebileceğini açıkladı. Ayrıca yapılan tüm işlemler Hindistan Merkez Bankası tarafından izleneceğini belirtti. Hindistan’ın siyasi lideri CBDC’lere sempati duymasının nedenlerinden birinin düzenlenebilir olduğunu söyledi. Kısa bir süre önce, özel kripto para birimlerini kapsamlı bir düzenleyici çerçeveye yerleştirmesi gereken küresel bir işbirliği kurmaya çağırmıştı. Modi’nin endişeleri BTC‘ye odaklı. Birçok suçlunun, gerekli yasa olmadan yasa dışı faaliyetlerinde önde gelen dijital varlığı kullanmaya devam edeceğini varsayıyor. Ayrıca, kuralların olmamasının genç nesilleri kötü etkileyeceğini savunuyor. Geçen ay konuyla ilgili görüşünü şöyle dile getirdi:

“Kripto para birimi, değişen küresel düzene sahip küresel bir aile olarak karşı karşıya olduğumuz türden zorlukların bir örneğidir. Bununla mücadele etmek için her ulusun, her küresel kurumun ortak ve senkronize eyleme geçmesi gerekiyor.”

Hindistan’ın CBDC’si yakında geliyor

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, merkez bankasının CBDC’sini önümüzdeki mali yılda 1 Nisan ile 31 Mart tarihleri arasında tanıtacağını açıkladı. Modi’ye benzer şekilde, politikacı ürünün yerel para sistemine büyük bir destek vermesini bekliyor:

“Dijital para birimi ayrıca daha verimli ve daha ucuz bir para birimi yönetim sistemine yol açacaktır.”

2021’de Hindistan Merkez Bankası, potansiyel bir dijital rupinin ekonomiyle nasıl etkileşime gireceğini incelemek için deneme programları başlatacağını kaydetti. Yetkililer, deneyi geçen yılın sonuna kadar başlatmayı planlıyordu ancak bu yıla ertelediler.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitterhesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu