Nedir? Nasıl? Neden?

Hindistan Başbakanı kripto için küresel işbirliği önerdi

Sponsorlu İçerik

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Bitcoin ve genel olarak kripto para birimleriyle bağlantılı potansiyel risklerle ortaklaşa mücadele etmek için dünya çapındaki tüm paydaşlarına çağrıda bulundu.

Başbakan Modi, 2022 Dünya Ekonomik Formu’nun Davos konferansına sanal olarak katılarak konuyla ilgili konuştu. Başbakan, kripto paraların dünyanın yüzleşmesi gereken zorluklardan biri olduğu inancını paylaştı. Kendi deyimiyle küresel bir aile olarak herkesin ortaklaşa hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

“Bununla mücadele etmek için her ulusun, her küresel kurumun ortak ve senkronize eyleme geçmesi gerekiyor.”

Modi, kriptonun altında faaliyet gösteren teknolojiyle tek bir ulusun yeterli olacak kararlar veremeyeceği iddiasında bulundu. Daha sonra, kripto para biriminin yarattığı zorluklarla mücadele söz konusu olduğunda, ulusların ortak bir düşünceye sahip olma konusundaki önerisini belirtti.

Başbakan Modi: Politika değişiklikleri ve reformlar bir gereklilik

Hindistan hükümeti, kripto para birimleri konusunda hala bir karara varamamış olmasının yanında kendi düzenleyici çerçevesini de oluşturamadı. Hükümet geçtiğimiz günlerde, kripto para birimlerindeki küresel standartların nasıl geliştiğini kaydederek, dünyanın dört bir yanındaki düzenleyici çerçeveleri aktif olarak inceleyeceğini duyurmuştu.

Hindistan’ın kripto para taslağı, en başlarda tüm kripto para birimlerini tamamen yasaklamak amacında olsa da şuan bunun değiştirildiği kaydedildi. Şu anki raporlar, kripto para birimi veya bir tür ödeme şekli olarak kullanılmasa da, bir varlık olarak kullanabileceğini ve saklanabileceği yönünde düzenleniyor.

Başbakan Modi, konuşmasında çok taraflı kurumların günümüzün zorluklarıyla başa çıkmak için yeterli donanıma sahip olup olmadığını da sordu. 

“Bu kurumlar kurulduğunda koşullar farklıydı ve bugün farklılar.”

Modi konuşmasının devamında, dünyanın tüm ulusları için tüm kurumları kesecek reformları sağlamanın önemini vurguladı. Başbakana göre, bu durum kurumları gelecekte modern zorluklarla başa çıkmak için daha donanımlı hale getirecek.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu