Nedir? Nasıl? Neden?

Hindistan, Blockchain Forumu’nu başlattı

Sponsorlu İçerik

Kripto paralar konusunda katı düzenlemeler uygulayan ülkeler arasında olan Hindistan, kripto varlıkların ticareti konusunda birçok düzenleyici zorluk yaşadı. Ülke, gelişen küresel endüstriye ayak uydurmak için, Hindistan Blockchain Forumu‘nu başlattı.

Hindistan Telangana Hükümeti Yetkilileri, ülkenin Web 3 sektöründe küresel bir merkez haline gelmesi vizyonuyla ilgili Haydarabad’da blockchain organizasyonunu başlatacağını duyurdu. 40 önemli etkileyicinin foruma katıldığından bahsetti. Blockchain forumunun metaverse ve CBDC gibi sektörlere olan özel ilgi grupları oluşturmayı amaçladığı kaydedildi. Forum ayrıca, verimli blok zincirinin benimsenmesi için politika oluşturmayı amaçlıyor.

Telengana Hükümeti, Web 3.0 düzenleyici sanal alanı ortaya çıkaracaklarını söyledi. Bu girişimlerin token’lar ve NFT’ler etrafında çözümler oluşturacağını söyledi. Sandbox, düzenleyicileri ve politika yapıcıları içerecek olan paydaşlar arasında iletişim kurmalarına izin verecek.

Akademi ve araştırma kurumları bir arada olacak

Forum, Web 3.0 hakkında farkındalık yaratmak için ülke genelinde topluluk bölümleri oluşturmayı hedefliyor. Akademi ve bazı araştırma kurumlarıyla işbirliği içerisinde çalışılacağı kaydedildi. Aynı zamanda forum, dünyanın en büyük Web 3.0 topluluğunu oluşturma misyonlarını başlatmayı planlıyor.

Hindistan hükümeti yeni teknolojileri destekliyor

Hindistan hükümeti ve Merkez Bankası ülkede kripto paraların kullanımı konusunda tereddüt ediyor. Hükümet yetkilileri, Terra LUNA çöküşü nedeniyle küresel kripto piyasasının sekteye uğramasını eleştirdi.

Yetkililer, kripto varlıkların tehlikede olduğunu ve piyasada ortaya çıkan riskin farkında olunması gerektiğini söyledi. İlgili teknolojinin büyük potansiyele sahip olduğunu sözlerine ekledi. Bu teknoloji finans sektörünü destekliyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu