Nedir? Nasıl? Neden?

Hindistan Ekonomi Bakanı: kripto para raporunda sona gelindi

Sponsorlu İçerik

Hindistan, kripto paraların tartışmalı olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Kripto vergilerinin %30 oranında tutulacağının söylenmesinin ardından ülkedeki bazı büyük kripto borsaları yüksek vergileri öne sürerek merkezlerini taşıyacaklarını bildirmişti. Hindistan Ekonomi Bakanı bugün yaptığı açıklamada, hükümetin kripto para raporu konusunda son aşamaya geldiğini belirtti.

Hindistan, %30 vergi oranını kararlaştırıldığı ancak söz konusu yasanın henüz uygulanmadığı kripto para birimleri konusunda düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Hindistan Ekonomi Bakanı Ajay Seth, bugün katıldığı bir organizasyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ajay Seth, kripto para raporunda sona gelindiğini bildirdi.

“Küresel bir fikir birliği olmalı”

Bakan Seth yaptığı açıklamada kripto paraların düzenlenmesi konusunda küresel bir iletişim ve anlaşma olması gerektiğini savundu.

“Kripto para birimleri konusunda küresel bir fikir birliği yok. Hindistan olarak diğer ülkelerde regülasyon çalışmalarının nasıl devam ettiğine bakacağız. Bu çalışmadan sonra kendi tüzüğümüzü belirleyeceğiz.”

Ekonomi Bakanı Seth, Hindistan’da sürekli artan enflasyonla ilgili ise önümüzdeki aylarda trendin duracağını söyledi.

Vergilendirme hala yasalaşmadı

Mart ayında ülkedeki kripto para kazançlarından %30 verilmişti. Fakat 1 Nisan tarihinde uygulanması gereken bu yasa yürürlüğe girmemişti.

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, geçen hafta bir röportajda kripto para birimlerinin herhangi bir değeri olmadığını belirtmişti. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, daha öncesinde birçok defa kripto para düzenlemeleri konusunda küresel işbirliği çağrısında bulunmuştu. Hindistan, Güney Asya bölgesindeki en büyük ekonomi olarak görülüyor ve ülke aynı zamanda kripto para biriminin benimsenmesi açısından bölgenin lideri.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu