Nedir? Nasıl? Neden?

Hindistan, kripto vergi mevzuatını kanun haline getirdi

Sponsorlu İçerik

Hindistan Parlamantosu bugün tartışmalı kripto vergi teklifini kabul ettiğini duyurdu. Kanun 1 Nisan’da yürürlüğe girecek.

Hindistan hükümeti kripto para birimlerinin benimsenmesine karşı tereddütlü görünüyordu. Halk Meclisi üyesi Pinaki Misra, yönetimin kripto varlıklara yatırım yapma konusunda kafa karışıklığı yarattığını dile getirmişti. Misra, kripto para birimlerini yasaklamanın interneti yasaklama eş değer olduğunu kaydetti.

Hindistan Parlamentosu bugün tartışmalı kripto vergi teklifini kabul etti. 1 hafta sonra kripto işlemlerinde yüzde 30’luk bir sermaye kazancı vergisi ödemeye başlayacak. Sermaye kazançları vergisine ek olarak, kripto ile işlem yapan Hintli yatırımcılar, kesinti yapılmayacağı şekilde, kaynakta (TDS) kesilen yüzde 1 vergi ve kripto hediyeleri üzerinden vergi ödeyecekler. Hindistan’ın vergilendirme yasası 1 Nisan tarihinde yürürlüğe girecek.

Yasaya karşı çevrimiçi kampanya

Kripto endüstrisi, vergilendirme önerisinin Şubat ayında teklif edilmesinin ardından söz konusu yasaya karşı savaştı. Milletvekilleriyle yapılan toplantıların yanında çevrimiçi kampanya ile mücadele vermeye devam etti. Sermaye kazançları vergisinin ve TDS’nin hafifletileceğine dair bir umutları vardı ancak ikisi de gerçekleşmedi. Endüstri katılımcılarının Yüksek Mahkeme’ye karşı tavrı merak ediliyor.

“Hükümet kripto vergilendirme maddelerini yumuşatmadı”

Hindistan Yüksek Mahkemesi Vergi Danışmanı Rajat Mittal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hükümet, kripto endüstrisinin kripto vergilendirmesini yumuşatmak için herhangi bir önerisini kabul etmedi, ancak vergilendirme kurallarını sıkılaştırarak günlük tüccarların ve borsaların Hindistan’da faaliyet göstermesini daha zor ve belki de neredeyse imkansız hale getirdi.”

“Kriptolar vergilendirecek, insanlar bundan para kazanıyor”

Hindistan parlamentosunda yasanın geçişini yönlendirme teklifini Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman sundu. Muhalefet üyeleri tasarıya şiddetle tepki gösterdi. Birkaç milletvekili kripto vergilerinin sektörü bitireceğini söyledi.

Sitharaman, tartışmalara kafa karıştırıcı bir sinyal yok diye yanıt verdi. Hükümetin kripto varlıkları vergilendirdiğini çünkü insanların bu varlıklardan para kazandığını söyledi. Maliye Bakanı, sanal varlıkları bir dereceye kadar düzenlemek mi tamamen yasaklamak mı konusunda görüşmelerde bulunduğunu kaydetti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu