Nedir? Nasıl? Neden?

Hindistan MB Başkan Yardımcısı, kripto paraları eleştirdi

Sponsorlu İçerik

Hindistan’daki kripto piyasası son zamanlarda büyük baskı altında. Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, bu yılki Birlik Bütçesinde dijital rupinin piyasaya sürülmesinden bahsetti, Ulusal Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ise özel kripto tokenleri için bir uyarıda bulundu.

Hint merkez bankası olumsuz duruşunu koruyor

RBI’nin yeni atanan Başkan Yardımcısı Rabi Sankar, dijital paraların piyasaya sürülmesiyle özel kripto para birimlerinin varlığının mantığını ortadan kalkacağını düşünüyor. Sankar bu açıklamayı Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından düzenlenen bir web seminerinde yaptı.

Hindistan Merkez Bankası, kripto paralara karşı büyük bir muhalefet sergiliyor. Sankar, sırf yüksek teknolojiyle destekleniyor diye kripto paralara izin verilmemesi gerektiğini söyledi:

“Teknoloji bir araçtır ve iyi amaçlar için kullanılabilir ancak istenmeyen amaçlar için de kullanılabilir. Vatandaşları korumak için sınırlarının anlaşılması gerekiyor.”

Dijital varlıkların değeri “sıfır”

Hindistan hükümeti geçtiğimiz günlerde IMF ve Dünya Bankası ile bu konuda bir görüşme yaptı. Son zamanlarda, TerraUSD ve LUNA’nın çöküşüyle ​​başlatılan kripto paralardaki düşüşten sonra, otorite her seferinde yeni bir adım atıyor gibi görünüyor.

Hükümet henüz çok beklenen kripto para yasasını hayata geçirmedi. Ancak Merkez Bankası uzun vadeli duruşunu koruyor. Banka, kriptonun finansal sistem için büyük bir tehdit olabileceğine inanıyor.

Sankar, birçok dijital varlığın sıfır değer taşıdığını ancak yine de fantastik bir fiyat seviyesinde ticaretinin yapıldığını da sözlerine ekledi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu