Nedir? Nasıl? Neden?

Hindistan Menkul Kıymetler Borsası’ndan kripto denetimi

Sponsorlu İçerik

Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu, ülkenin kripto para pazarını denetleyecek.

Raporlara göre, Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu şuanda düzenlenmemiş olan kripto pazarını denetleyecek. Hindistan’ın kripto paraların çoğunu yasaklayacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise bu yasağın konuşulması için kış oturumu düzenlendi. Oturumla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı.

Yayınlanan raporda Hindistan’da yatırımcıların kripto para birimlerine maruz kalma yasağının olmayacağı doğrulandı. Yerel raporlara göre, Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI) ülkenin düzenlenmemiş kripto kripto pazarını denetlemeye alacak. Bu raporlar, ORF yasağının ‘teknik olarak pratik olamayacağını’ belirtmesinden kısa bir süre sonra geldi. Hindistan kripto para sektörünü düzenleyerek bir darknet (yetkilendirme ile erişilebilen özelleştirilmiş iletişim protokolü) kripto pazarına izin vermeme konusundaki tutumunu gerekçelendirdi.

Yatırımcılardan kripto varlıklarının açıklanması isteniyor

Hindistan NDTV kanalının haberine göre, Hint hükümeti tarafından dağıtılan bir kabine notu, kripto para biriminin, kripto varlıkları olarak adlandırılacağını ve yatırımcıların kripto varlıklarının ifşa etmesi, yatırımcıların holdinglerini açıklaması gerektiği belirtildi. Raporda, şu ifade yer aldı:

“Kripto varlık sahibi olanların varlıklarını beyan edip yönetmelik kapsamında düzenlenme altına alınması için bir tarih öngörülecektir”

RBI (Reverse Bank of India) 29 Kasım’da parlamentoya dijital rupi için öneri sundu. Fakat CBDC (Merkez Bankası Dijital Parası) taslağının RBI’nın önerdiği tasarının bir parçası olmadığı biliniyor.

Bitcoin para birimi olarak düzenlenmeyeceği doğrulandı

Hindistan’ın kripto para birimleri ile ilgili tavrı kesin olsa da hükümet son zamanlarda düzenlemelerle alacağı yeni rota üzerinde karışık sinyaller gönderiyor. Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, Bitcoin‘i yakın zamanda para birimi olarak yasallaştırmak istemediğini doğruladı. Daha önce bildirdiği gibi, Parlamentoda konuşan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, ülkenin Bitcoin vergilenmesi üzerinde çalıştığını bildirerek hükümetin Bitcoin işlem verileni toplamadığını ifade etti. Şuanda kripto parayı düzenlemeleri ülkede gri alanda. Daha önce Başbakan Narendra Modi, tüm demokratik ülkelerin kripto parayı düzenlemek için bir araya gelmesinin önemli olduğunu söylemişti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitterhesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu