Nedir? Nasıl? Neden?

Hindistan’daki kripto dolandırıcılığı olayında iki tutuklama

Sponsorlu İçerik

Hindistan polisi, 1.400’den fazla kişinin dolandırıldığı 31 milyon dolarlık kripto para dolandırıcılığı olayında iki kişiyi tutukladı.

Hindistan Maharashtra eyaletinde polis, toplamda 31 milyon dolarlık vurgunun yapıldığı kripto dolandırıcılığı olayında şüpheli iki kişiyi tutukladı. 1.400’den fazla kişinin dolandırıldığı düşünülen olayda, para kaybeden 24 kişinin polise başvurduğu ve bu kişilerin toplamda 60 bin dolar kayıpları olduğu kaydedildi. Yerel medyada yer alan haberlerde, dolandırıcılık faaliyetinin tüm ülkeye yayılmış olabileceği belirtildi.

Thane Polisi Ekonomik Suçlar Kanadı (EOW), tutuklamaların Mumbai bölgesindeki iki bölge olan Thane ve Powai’deki baskınların ardından 10 Ağustos’ta yapıldığını söyledi. Polis tarafından yapılan açıklamada, Ritesh Dilip Kumar Sikligar ve Mogan Patil adındaki iki kişinin yakalandığı, şüphelilerin “Magic 3x” ve “SMP” takma isimlerini kullanarak dolandırıcılık yaptığı kaydedildi.

Suçluların, yatırımcıları büyük getiri oranları vaatleriyle kandırarak, ne kadar çok yatırım yaparlarsa, getiri oranı o kadar çok yüksek olur iddiasında bulundukları edindiğimiz bilgilerarasında. Bir polis memuru açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Suçlular, yatırılan miktara bağlı olarak günde %0.05 ile %1 arasında değişen faiz oranları vaat eden müşterileri cezbedecek. 24.000 rupi yatırılırsa, 20 ay içinde bu miktarın yaklaşık 72.000 rupiye üç katına çıkacağı vaadi ile getiri oranı günde %0.05’di.”

Hindistan, kripto para birimlerinin en çok benimsendiği ülkelerden biri haline geldi. Fakat ülkedeki düzenleyici otoriteler, kripto varlıklara karşı katı bir tavır sergiliyor. Hatırlanacağı üzere %30’luk vergi kanunu yürürlüğe girdi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu