Nedir? Nasıl? Neden?

Hindistan’daki kripto pazarları yüksek vergilerden etkilendi: Yüzde 87 düşüş

Sponsorlu İçerik

Hindistan, kripto para birimlerini tamamen yasaklamayı ve küresel işbirliği sağlayarak düzenlemeyi düşünmüş en sonunda vergi kanunu yürürlüğe sokmuştu. Yeni ağır vergi kanunu ise birçok büyük piyasa yapıcı ve yatırımcıyı işlem yapmaktan alı koydu. Büyük kripto borsalarında işlem hacimlerindeki düşüş %80’i aştı.

1 Temmuz tarihinden itibaren Hindistan hükümeti, kripto para işlemlerinde kâr ve zarar kazancına bakılmaksızın her işlemde %1 vergi uygulamaya başlamıştı. Son 5 gün içerisinde ülkedeki büyük oyuncular ticareti durdurdu. Yasanın yürürlüğe girmesi ile ülkedeki en büyük kripto borsaları olarak bilinen ZebPay, WazirX ve CoinDCX’te işlem hacimleri %60 ile %87 oranında düştü.

“Çoğu tüccar merkezi olmayan borsalara yöneldi”

Binance destekli kripto borsası WazirX, 2021 yılında 2 saatte oluşan 3,8 milyon dolarlık işlem hacmi 2 Temmuz itibariyle bir gün içinde gerçekleşti. Bloomberg’e konuşan WazirX Başkan Yardımcısı Rajagopal Menon, son vergilendirmeler nedeniyle piyasa yapıcıları ve yatırımcıların Hint borsalarını bıraktığını kaydetti.

“Uzun vadeli kripto sahipleri hala alım satım yaparken, piyasa yapıcılar ve yüksek frekanslı tüccarlar “gitti”. Tüccarlar ayrıca daha fazla eşler arası ticaret yapıyor ve merkezi olmayan (DeFi) borsalara geçiş yapıyor.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu