Nedir? Nasıl? Neden?

Hindistan’daki kripto vergilendirmesi genişliyor

Sponsorlu İçerik

Hindistan son zamanlarda kripto piyasasına karşı çok net bir duruşa sahip: Kripto paralar var olabilir, ancak yalnızca katı vergilendirme ve kullanımına ilişkin kurallarla. Piyasanın önemli bir bölümünü oluşturan Hintli yatırımcılar, yetkililerin işlemlerde mevcut olan %30’luk vergiye ek olarak %28’lik bir Mal ve Hizmet Vergisi (GST) nedeniyle daha da yüksek vergilerle karşı karşıya kalacak.

Yeni vergilendirme planının arkasındaki hükümet yetkilileri, kripto varlık sınıfının benzer şekilde vergilendirilen piyangolar, kumarhaneler ve bahislerle aynı damardan olduğunu düşünüyor.

Kripto, Hindistan’da kazançları üzerinden %30 ve kaynağında %1 oranında vergilendirildi. Ayrıca DeFi işlemlerinde %20’lik bir ek vergiden bahsediliyor.

Tasarının bir sonraki GST Konseyi toplantısında masada olacağı bekleniyor, ancak bu toplantının henüz bir tarihi yok. Vergilendirmenin arkasındaki mantık hakkında konuşan kaynaklar, şunları söyledi:

“Hindistan’daki insanlara yabancı borsalardan kripto satıyorlar. Yani bu bir hizmet ve şu anda bu yüzde 18 GST vergisi ile aracı hizmet olarak sınıflandırılıyor. Hizmetler listesi altında yeni bir başlık altında ayrı olarak sınıflandırılmaları gerekecektir. Dolayısıyla, GST Konseyi tarafından kararlaştırılırsa, her işlem yüzde 28 GST’ye tabi olacaktır.”

Kripto vergilendirmesinin Hindistan pazarı üzerinde büyük bir etkisi oldu. Borsalardaki işlem hacimleri çoğu borsada %50’den fazla düştü. Hatta bazı borsalar Dubai’ye taşındı.

Hindistan, en büyük deposu olan tahviller için blockchain kullanıyor

Bu arada, vergilendirme konusundaki bu katı tavır devam ederken, Hindistan’ın en eski ve en büyük deposu olan NSDL, tahvil ihracı için blockchain teknolojisini kullanacağını duyurdu. Bu, Hindistan’ın blok zinciri teknolojisindeki konumunu temsil ediyor, yani temel teknolojiyi kullanarak yeniliği destekliyor, ancak kripto para birimleri konusunda oldukça şüpheci.

Dağıtılmış defter teknolojilerinin kullanımı arttıkça ülke hızlanıyor. 2019’da bir eyalet, 2022 yılına kadar 20.000 blok zinciri uzmanı yetiştireceğini duyurdu. Teknolojinin gayrimenkulde kullanımı, ülke yetkililerinin odaklandığı bir diğer önemli kullanım örneği.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu