Nedir? Nasıl? Neden?

Hindistan’daki LUNA yatırımcıları vergilerden etkilenebilir

Sponsorlu İçerik

LUNA ve TerraUSDT’nin çöküşü ve Luna 2.0’ın piyasaya sürülmesi tüm kripto para piyasasını etkiledi. Hindistan’daki Terra mağduru yatırımcılar ise ülkedeki vergilendirme tehdidi ile karşı karşıya kalabilirler.

Piyasadan toplam 80 milyon doları silen LUNA/UST çöküşü, Terra yatırımcıları için büyük bir darbe olmuştu. Hintli yatırımcılar ise yüksek vergilendirme ile karşı karşıya kalarak ikinci bir darbe alabilir. Hindistan %30 oranındaki kripto para vergilendirme sistemi ile dijital paralara karşı katı tutumunu göstermişti.

Söz konusu vergi sisteminin Terra 2.0’dan gelen LUNA airdroplarını da hedefleyeceği açıklandı. Bloomberg’e konuşan vergi uzmanları, kullanıcıların adreslerine gelen LUNA’lardan %30 vergi indirimi şansı olduğunu belirtti. Bu durum, çöküşle beraber ciddi şekilde zarar gören yatırımcıların ikinci bir darbe alacağı ve dağıtımdan neredeyse hiç faydalanmayacağı anlamına geliyor.

Cüzdana gelen kriptolar gelir olarak değerlendirilebilir

Konuyla ilgili konuşan Indian CoinDCX borsa yöneticisi Manthar Garegrat, Hindistan vergi yasalarında airdrop ile ilgili net bir açıklamada bulunmadığını ancak cüzdana gelen kripto paranın da gelir olarak değerlendirilebileceğini, bu nedenle LUNA’ların %30 vergiye tabi olabileceğini söyledi.

“Yasada belirsizlikler var”

Teknoloji ve oyun avukatı Jay Sayta, yasadaki belirsizliklere dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Yasadaki sanal varlık ve transfer tanımları bile çok muğlak. Herhangi bir yatırımcı buna karşı dava açabilir. Daha fazla vergi toplamak amacıyla en agresif yöntemi seçerler. Saçma da olsa yapabilirler.”

Uzman görüşlerinde yer alan detaylarda airdropların hediye olarak değerlendirilmesinin muhtemel olduğu ve bu gibi durumlarda tokenin kullanıcının adresine yatırıldığı andaki fiyatından hediye vergisi kesileceği belirtildi. Aksi halde, %30 oranında doğrudan vergi indirimi olabilir.

“Fiyat düşerse yeniden vergi alınır”

Dijital vergi uzmanı Meyyappan Nagappan, Bloomberg’e yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Airdroplar geldiğinde satarsanız ve o dönemde fiyat düşerse daha az para alırsınız. Ancak bu da gelir vergisine tabi olacağı için alacağınız tazminat aslında çok daha az olacaktır.”

Mayıs ayı sonunda borsalarda işlem gören LUNA 2.0, belirli bir dönemde 20 doların üzerine çıksa da yaklaşık 1 haftada çok ciddi bir düşüş yaşadığı kaydedildi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu