Nedir? Nasıl? Neden?

Hint borsalarındaki hacim, düzenlemelerden sonra düştü

Sponsorlu İçerik

Hindistan’daki kripto para borsaları, yeni vergi yasasının 1 Nisan’da yürürlüğe girmesinden bu yana ticaret hacimlerinin %15 ile %55’ini kaybetmiş gibi gözüküyor. Analistler ayrıca, 1 Temmuz’dan itibaren kaynak yasada kesilen %1’lik bir verginin yürürlüğe girmesiyle likiditenin etkilenebileceğine inanıyorlar.

Hindistan’daki kripto para borsalarının yeni vergi yasalarının yürürlüğe girmesinden bu yana çok daha düşük hacimler gördüğüne dair raporlar ortaya çıkıyor.

Yerel medya kuruluşları, sektör analistleri ve araştırmacılarından alıntı yaparak, Nisan ayının ilk üç gününde ticaret hacimlerinin %15-55 oranında düştüğünü belirtiyor. Hindistan kripto borsalarındaki alan trafiği de %40 düştü.

Crypto India’nın kurucu ortağı Aditya Singh’in tweetleri de ticaretin nasıl düştüğüne dair bir grafik gösteriyor. Hindistan’ın en popüler kripto borsalarından biri olan WazirX, ay başlamadan önce işlem hacminin 208 milyon dolardan 100 milyon doların altına düştüğünü gördü.

Hint vatandaşları artık kripto pazarında elde ettikleri karlardan %30 kesinti yapan ağır vergi yasalarıyla mücadele etmek zorunda kalacaklar. Ayrıca her işlem için kaynakta %1 oranında vergi kesintisi yapılmaktadır. Yatırımcıların, diğer tüccarlardaki kazançlarla yaptıkları zararları dengelemelerine de izin verilmez.

Kaynakta indirilen vergi kuralı 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe giriyor, ancak şimdiden yatırımcıların kafasını karıştırıyor. Yöneticiler, sık tüccarlar kayıpları azaltmak için faaliyetlerini azaltacağından, bunun piyasadaki likiditeyi etkileyeceğine inanıyor. Endüstriyi kriptonun durumu hakkında gerçekten endişelendiren bu kuraldır.

CoinDCX politikasının genel müdürü Manhar Garegrat, TDS yasası hakkında şunları söyledi:

“Piyasalarda likidite kalmayacak. Alıcılar tarafından yapılan işlemler, bugün olduğu kadar verimli bir şekilde gerçekleştirilemeyecek ve bu tür verimsizlikler sonunda tüm ekosistemi küçültecek.”

Hindistan kripto konusunda çok temkinli

İlgili bir notta, Hindistan, geniş bir kripto para birimi düzenleyici çerçevesi uygulamadan önce küresel fikir birliğini bekleyeceğini söyledi. Düzenleyiciler, piyasayı vergilendirerek, hiçbir zaman yasal ihale yapılmayacağı konusunda kararlı olsalar da, kriptonun var olabileceğini zımnen kabul ediyorlar.

Bu, çoğu ülkenin aldığı bir duruş ve Çin gibi çok az ülke kripto para birimlerini tamamen yasaklıyor. Yine de Hindistan çok sıcakkanlı olmasa da Hintli yatırımcılar varlıklarını elinde tutabilecekleri gerçeğinde biraz rahatlama bulabilirler.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu