Nedir? Nasıl? Neden?

Huobi borsası çalışanlarının yüzde 30’unu işten çıkaracak

Sponsorlu İçerik

Küresel piyasaların çalkantılı olduğu bu dönemde, kripto para borsaları finansal zorluklara dayanmaya çalışıyor. Son iki ayda, Coinbase borsası da dahil olmak üzere birkaç üst düzey kripto borsası, işgücünü küçültme planlarını açıkladı.

Seyşeller merkezli kripto borsası Huobi Global, iş gücünü yüzde 30 oranında azaltmaya hazırlandığını duyurdu. Hatırlanacağı üzere geçen hafta BitPanda, işten çıkarma planlarını açıkladı. Daha öncesinde ise piyasa oynaklığını öne sürerek Bybit işten çıkarma stratejisini açıklamıştı.

Geçen yıl Ekim ayında, Çin’deki kripto yasağı, Huobi’yi milyonlarca Çinli kullanıcı hesabını platformundan kaldırmaya zorladı. Borsa, ülkenin yasaklarının ardından gelirlerinde büyük oranlarda düşüşler yaşamış ardından sonbaharda fiyatları yükselterek krizi yönetebildi.

Gazeteci Coin Wu ise yakın tarihli bir haberinde, toplam 1.000 çalışanı bulunan Huobi’nin, 300 çalışanı ile yollarını ayırmayı planladığını duyurdu. Dünyaca ünlü borsanın şu anda günlük ticaret hacminin 1,2 milyar doların üzerinde olduğu belirtiliyor.

“CZ: İşe alımlara devam ediyoruz…”

Söz konusu kriz sebebiyle işten çıkarma planları ilk olarak Coinbase borsasında görülmeye başlanmıştı. Borsa %20 azaltma yapacağına dair açıklamalar yapmış, sosyal medyada ise şirketin iflasa yakın olduğuna dair söylentiler yayılmıştı. Bitso borsası %10, Gemini %10 ve Crypto.com %5 oranında eleman azaltacağını duyurmuştu. Fakat Binance borsası bu yıkım zamanında güçlü kalmayı başardı. CEO Changpeng Zhao, “Reklamlara milyonlarca dolar harcayabilirdik, ancak dikkatliydik ve bugün işe alımlarımıza devam ediyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Özellikle Mayıs başındaki Luna/UST çöküşü ve Haziran başındaki Celsius krizi kripto para piyasasını vurdu ve piyasadan toplamda yaklaşık 1 trilyon dolar silindi.

Huobi Tayland’daki faaliyetlerine son veriyor

Yakın tarihte ise Huobi’nin Tayland ofisinin düzenleyicilerin lisansını iptal etmesi nedeniyle 1 Temmuz’dan itibaren kalıcı olarak kapatılacağını söyledi. Düzenleyiciler, kurallara uymadığı için Tayland biriminin yönetim yapısında kusur buldular.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu