Nedir? Nasıl? Neden?

Huobi, Tayland’daki faaliyetlerini kalıcı olarak durduruyor

Sponsorlu İçerik

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) tarafından faaliyet lisansı iptal edilen Huobi borsasının Tayland birimi, 1 Temmuz’dan itibaren ülkede faaliyetlerini sonlandıracağını duyurdu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Tayland Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) tarafından yerel düzenlemelere uymadığı gerekçesiyle kripto para borsası Huobi’nin faaliyet ruhsatını iptal edilmişti. Kalıcı kapatma emri ise düzenleyici kurumun borsa hizmetlerini Eylül ayında askıya almasından 8 ay sonra geldi. Huobi bugün düzenleyici sorunları düzeltmeye çalıştığını, ancak SEC emirleri nedeniyle operasyonları sona erdirmek zorunda kalacağını söyleyerek 1 Temmuz’a kadar faaliyetlerini sonlandıracağını duyurdu.

Huobi Tayland’ın resmi internet sitesinde, müşterilere fonlarını geri çekmelerini hatırlatan bir bildirim yayınladı. Ayrıca, kullanıcıların kalıcı kapanmadan önce fonlarını geri çekmemeleri durumunda iletişime geçebilecekleri bir geri ödeme adresi eklendi.

Borsa yatırımcıları için şöyle bir mesaj yayınlayarak üzüntüsünü ifade etti:

“Yine de yolculuğumuzun sona ermesinden dolayı üzgünüz ve uzun desteğiniz için içtenlikle teşekkür ederiz.”

Huobi borsasından konuyla ilgili herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.

Tayland’da ödeme aracı olarak kriptolar yasaklanmıştı

Tayland, vergi muafiyetleri ve kripto borsaları için düzenlenmiş bir ortam sunan Asya’daki ilerici kripto ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte, geçmişte Binance dahil olmak üzere birçok kripto para borsası, düzenleyici yönergelerle ilgili sorunlarla karşı karşıya kaldı.

Bu yılın Mart ayının başlarında, Tayland SEC bir ödeme aracı olarak kriptoyu yasakladı ve ayrıca kripto borsalarının kullanıcı korumasını sağlamak için sistem arızalarını açıklamaları gerektiğini duyurdu.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu