Nedir? Nasıl? Neden?

Huobi’yi satın almak için SBF ve Sun karşı karşıya kalıyor

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman Fried ile TRON kurucusu Justin Sun‘ın, finansal açıdan kötü bir dönemde olan Huobi’yi satın almak için görüşmelerde bulundukları kaydedildi.

Terra çöküşünün ardından gelen kripto paralardaki düşüş trendi birçok fon şirketi, kripto kredi platformları ve borsaları etkilemişti. Kullanıcıların piyasadan çıkması ve işlem ücretlerinde azalma yaşandı. Seyşeller merkezli kripto borsası Huobi’nin finansal açıdan zor günler geçirdiği kaydedildi.

Huobi’nin kurucusu Leon Li‘nin borsadaki hisselerinin çoğunu satmaya çalıştığı bildirildi. 3 milyar dolar değerinde olan anlaşmanın kripto para piyasası tarihindeki en büyük satın almaya işaret ediyor. ABD medyasından Bloomberg’in raporunda, Huobi şefinin finansörlerle birden fazla diyalog kurduğu ve hisselerin yaklaşık olarak %60’ının satılmak istendiği kaydedildi. Satın alma çalışmalarına Sam Bankman-Fried ve Justin Sun’ın dahil olduğu bildirildi. Hisse devri konusunda ise Huobi ile görüşmeler sürüyor.

İsmi açıklanmayan bir Huobi sözcüsü anlaşmaya onay verdi. Fakat belirli ayrıntılara yer vermedi. Kurucu Li ise hisse satışıyla ilgili birkaç uluslararası kuruluşla görüştüğü belirtildi. Sözcü, Li’nin borsaya gelen yeni hissedarın güç ve kaynak getireceğini düşündüğünü söyledi.

FTX ve TRON kurucularından konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Bu bir kripto erime etkisi mi?

Borsa destekçileri ZhenFund ve Seuoia China bir hissedar toplantısında Li’nin kararından bahsetmiş ve Temmuz ayı sonuna kadar bir anlaşma yapılabileceğini vurgulamıştı. Bir hissedar, Huobi’nin başkanının 3 milyar dolara yakın bir değerleme istediğini öne sürdü. Bu, anlaşmanın 1 milyar doların üzerinde bir değere sahip olabileceğini gösteriyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu