Nedir? Nasıl? Neden?

IMA’nın hacklenen Twitter hesabından, DOGE açıklaması

Sponsorlu İçerik

Hint Tabipler Birliği’nin (IMA) hacklenen Twitter hesabından Elon Musk ve Dogecoin’i kullanarak yapılan kripto eşantiyon dolandırıcılığı tanıtıldı.

Geçtiğimiz Pazar günü Elon Musk taklitçileri tarafından kripto para birimi, eşantiyon dolandırıcılığını teşvik etmek için ele geçirildi. Hindistan’da önemli kişilerin Twitter hesaplarının da aynı bilgisayar korsanları tarafından çalındığı söyleniyor. Doğrulanmış hesabın tanıtıcısı kısa bir süre centibillionarie olarak değiştirildi. Dolandırıcılar, kurumun resmi Twitter hesabından 5.000 Bitcoin, 100.000 Ethereum ve 100 milyon Dogecoin dağıtma sözü verdi.

Aralık ayında IMA Başkanı Dr. Sahajanand Prasad Singh, suçlulara karşı katı eylem talep edildiğini ve sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalacaklarını kaydetti. Buna ek olarak, hack sonucunda Deshi Mahila Bank ve Hindistan Dünya İşleri Konseyi‘nin hesapları da ele geçirildi. Hesaplar kurtarıldı fakat olay hala araştırılıyor. Dolandırıcıların, hesap sahiplerinin kötü niyetli bağlantıya tıklayarak hesaplara erişildiği iddia ediliyor.

Dolandırıcılıktaki ilk hedef IMA değil

Bir diğer dolandırıcılık uyarısı, birinin İnstagram’da Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin‘i taklit ettiği yönünde yapıldı. Reddit kullanıcısı, Ingstagram uygulamasında 640 binden fazla takipçisi olan birinin Buterin’i taklit ederek aboneleri kriptolardan dolandırdığını duyurdu. Kullanıcıya göre, Vitalik Buterin’in Instagram’da resmi bir hesabı yok ve bu nedenle dolandırıcılar, Buterin’in resmi Twitter hesabı kullanıcı adını kullanarak 643.000 takipçiye ulaştı. Sahte hesapların arkasındaki kişilerin, takipçilere doğrudan mesaj göndererek bağlantıya tıklamayı sağladıkları iddia ediliyor.

Bu olayın ardından Hindistan Başbakanı Narenda Modi‘nin resmi Twitter hesabı, 73,4 milyon kişiye BTC çekilişi dolandırıcılığını tanıtmak için Aralık ayı başlarında saldırıya uğradı. Sosyal medya devi, Başbakanlık ile işbirliği sağlayarak tweetleri kaldırdı. Dünyanın en zengin adamı olan Musk, yıllardır kripto para dolandırıcılarının hedefi oldu. Centibillionaire, kripto dolandırıcıları ile alay etti. Geçtiğimiz Mayıs ayında Federal Ticaret Komisyonu, tüketicilerin Musk eşantiyon dolandırıcılıklarında 2 milyon dolardan fazla para kaybettiğini bildirdi. 2020 yılında ise milyarder, platformun tarihindeki en büyük Twitter hackine kurban gitti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu