Nedir? Nasıl? Neden?

IMF, Hindistan’ı kripto para kabulü konusunda uyardı

Sponsorlu İçerik

IMF, kripto para birimlerinin yasal ödeme aracı olarak kullanılmasındaki risklere işaret ederek Hindistan hükümetini uyardı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto para birimlerinin ödeme aracı olarak yasallaşmasının çeşitli risklere işaret ettiğini kaydetmişti. IMF fonu Hindistan’ın kapsamlı bir kripto politikası hazırlamasında söz sahibi.

Hindistan, Nisan ayından itibaren geçerli olacak yüzde 30’luk bir sermaye kazancı vergisi uygulamaya hazırlanıyor. Ülke hala kripto varlıklarının kullanımını düzenleyen politikalardan oluşturulmadı. Hintli finans yetkilileri, dijital varlıklarla ilgili politika taslağı hazırlamak için IMF ve Dünya Bankası da dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarla görüşmeye devam ediyor. Hindistan’da kripto kullanımı geçen yıl artış gösterdi. Nüfusun en az yüzde 10’u ticaretle uğraşırken ülke, blockchain veri firması Chainalysis‘in geçen yılki küresel kripto benimseme endeksinde 2.sırada yer aldı.

IMF kriptoda risk görüyor

IMF’nin Hindistan misyon şefi Nada Choueiri, Hindistan merkezli haber sitesi Mint’e yaptığı açıklamada, kripto varlıklarının finansal istikrar için önemli riskler oluşturduğunu söyledi. Nada Choueiri, kara para aklama, terör finansmanı alanındaki potansiyele değinerek kripto sistemlerinin dolandırıcılık ve siber saldırılara da yardımcı olduğunu belirtti.

IMF ek olarak, dünya çapında tek tip kripto düzenleme taslağı hazırlamaya yardımcı olmak için başka ülkelerle de görüşmelerine devam ediyor. Para fonu, kripto para birimlerine daima temkinli bir yaklaşım gösterdi. Geçtiğimiz yıl IMF’nin 2021 blog yazısında, çeşitli istikrarsızlıklar konusunda uyarılar yer almıştı.

 Ek olarak, tüketicilerin kripto dolandırıcılığına karşı son derece savunmasız olduğu ve düzenleyici gözetim eksikliğinin alanı güvenli bir şekilde kullanmayı zorlaştırdığına dikkat çekildi.

Hindistan kripto tutumunu sertleştiriyor

Hindistan‘da kripto paranın benimsenmesi hızlanırken, hükümet, yasadışı faaliyetler için potansiyel kullanımını engellemeye çalışıyor.

Hindistan’ın üst meclisi geçtiğimiz günlerde kriptoya yüzde 30 sermaye kazancı vergisi uygulayacak bir yasa için oy kullanmıştı. 1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe giren tasarı, kripto işlemlerine yüzde 1 vergi getirecek. Artan vergilendirme önlemleri, ticareti caydırmayı amaçlıyor. Hükümet artık kripto madencilerinin operasyonlarında vergi indirimi talep etmelerine onay vermeyecek. 

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu