ManşetNedir? Nasıl? Neden?

İngiliz Düzenleyiciden, BitMEX’e Şok Suçlama!

Sponsorlu İçerik

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA), BitMEX‘i uygun yetkilendirme olmadan finansal hizmetler sunmakla suçlayan bir açıklama yaptı. İngiliz vatandaşlarına borsadan uzak durmaları konusunda tavsiyede bulundu.

FCA yaptığı açıklamada:

”İngiltere’de finansal hizmetler veya ürünler sunan, tanıtan veya satan hemen hemen tüm firma ve bireyler bizim tarafımızdan yetkilendirilmelidir. Bazı firmalar bizim iznimiz olmadan hareket ediyor ve bilerek yatırım dolandırıcılığı yapıyor. BitMEX bizim tarafımızdan yetkilendirilmedi ve İngiltere’deki insanları hedefliyor. Sahip olduğumuz bilgilere dayanarak, yetkilendirme gerektiren düzenlenmiş faaliyetler yürüttüğüne inanıyoruz.”

İngiltere FCA‘nın yaptığı bu açıklamada, BitMEX ile herhangi bir ilişkiye karşı uyarıda bulunuyor. Ayrıca, uygun bir lisans olmadan çalışmanın hem yasadışı hem de dolandırıcılık ile bağlantılı olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Bu, İngiltere‘de BitMEX ve benzeri borsalara karşı atılan ilk adım değil. Geçen Haziran ayında FCA, daha sonra önerdiği kripto türevleri yasağını araştırmaya başladı. Ayrıca, geçen Ekim ayında ülkenin Reklam Standartları Kurumu (ASA), BitMEX‘in İngiliz gazetelerinde yayınladığı bir reklama karşı şikayette bulundu.

BitMEX‘te, kaldıraç seçenekleri platformları aracılığıyla her 24 saatte bir çok büyük miktarda kripto para ticareti gerçekleşiyor. Borsa, doğrudan veya dolaylı olarak kripto para alanının damgası haline gelen piyasa manipülasyonunun çoğunu kolaylaştırmakla suçlanıyor. Dolayısıyla hükümetlerin buna karşı harekete geçmeye çalışması şaşırtıcı değil.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu