Nedir? Nasıl? Neden?

İngiltere, kripto firmaları için lisans başvuru tarihini uzattı

Sponsorlu İçerik

İngiltere Mali Davranış Otoritesi, ülkede faaliyet göstermek isteyen kripto para borsaları için lisans başvuru süresini uzattı.

İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA), tarafından onaylanmayı bekleyen borsalar için son lisans süresi 31 Mart’tı. Bugün borsaların lisans başvurusunda bulunmak isteyen kripto firmalarına ek süre verildiği açıklandı. Ek süreye dahil edilen firmaların içinde dijital banka Revolut ve kripto aracılık hizmet sağlayıcısı Copper Technologies yer alıyor. Şirketlere, taleplerini kanıtlaması halinde başvuru yapmaları için ek süre verilecek. Şuanda kara listeye alınan firmalar ise İngiltere’de çalışmalarına devam etmek için geçici izinlere sahip.

Uzatma için kısa listeye alınan firmalar, FCA’ya başvuru yaparak daha fazla bilgi edinip veya düzenleyici kararına itiraz edebilecek.

FCA sınırlı sayıda firmayı onayladı

FCA‘ya 100’den fazla kripto şirketi başvurarak geçici onay istedi. Bloomberg raporunda, 12 firmanın kaldığı kaydedildi. Mali Davranış Otoritesi, İngiltere’de kalıcı kayıt için 33 firmayı onayladı. Söz konusu firmanın 31 Mart tarihinden sonra faaliyet göstermelerine izin verilecek. İngiltere’deki düzenleyicilerin sert duruşu, birçok büyük şirketin yaşanan belirsizlik nedeniyle ülkedeki operasyonlarını sonlandırdı. Wirex şirketi geçtiğimiz günlerde FCA kaydından çıkmıştı.

FCA’nın kriptoya karşı sert bir duruşu var

İngiltere Mali Davranış Otoritesi, kripto para birimlerinin kara para aklama ve dolandırıcılık için araç olarak kullanabileceğini açıklamıştı. Düzenleyici kurum geçtiğimiz günlerde tüm kripto ATM’lerini yasalara uymadıkları gerekçesiyle yasakladı.

Ancak düzenleyici kurumun tutumu, ülkedeki diğer mali gözlemcilerden gelen olumlu yorumların aksine merkez bankası kısa süre önce kripto piyasalarının finansal istikrar için büyük bir risk oluşturmadığını söylemişti. İngiltere Merkez bankası, yatırımcıları korumak için hala daha sert kripto düzenlemeleri için çağrıda bulunurken, aynı zamanda, alanı tamamen yasaklamak yerine düzenleyici kapsamına almayı düşündüğünü de açıkladı. 

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu