Nedir? Nasıl? Neden?

İngiltere, kripto varlık kaydı için Revolut’a onay verdi

Sponsorlu İçerik

İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA), düzenleme altında bulundurduğu kripto varlık kayıtlarına Revolut’u eklediğini duyurdu. Şirket daha önce FCA’nın “Geçici Kayıt Rejimi” kapsamında faaliyet gösteriyordu.

İngiltere’nin Mali Davranış Otoritesi (FCA), bu hafta kripto varlık kaydına Revolut’u ekleyerek, ülkede onaylı olarak kripto para faaliyetleri yürüten şirketlerin sayısını 38’e çıkardı. Hatırlanacağı üzere ülkede 2020 yılının Ocak ayından bu yana faaliyetleri yürüten firmaların FCA’ya kaydolması zorunlu hale geldi. Bu tür hizmetleri sunan bazı şirketler ise Mart 2022’de sona erecek olan FCA’nın Geçici Kayıt Rejimi kapsamında işlerine devam edebildi.

Onay için çok sayıda başvuru yapılmasına rağmen FCA, son tarihi uzattı. Neobank kayıtlarda sona kalan son firmaydı ve 60’ın üzerinde başka başvurular reddedilerek, resmi kayıttan çekildi. Yapılan duyuru, kripto hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için Revolut için bir zafer niteliği taşıyor.

Revolut, Ağustos ayında, Singapur’daki kullanıcılara kripto hizmetleri başlatmak için onay aldı ve birkaç hafta sonra AEA’den de yetki aldı.

250 milyon işlem gerçekleştirdi

2015 yılında Birleşik Krallık’ta piyasaya sürülen Revolut, bugün dünya çapında 20 milyondan fazla müşteriye hizmet verdiğini ve ayda 250 milyon işlem gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Revolut’ta kripto ticareti kapalı bir sistem olarak kalmaya devam ediyor. Ağ üzerinde çoğu token uygulamadan aktarılamıyor ve kripto para birimleri diğer cüzdanlardan eklenemiyor. Ancak şirket bu durumu önümüzdeki günlerde masaya yatırarak alternatif bir düzenleme yapacaklarını bildirdi.

Ayrıca İngiltere’de bir bankacılık lisansı almak isteyen Revolut, bu ayın başlarında Financial Times, Birleşik Krallık mali düzenleyicilerinin denetim sürecinde kusurlar bulduğunu bildirmişti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu