ManşetNedir? Nasıl? Neden?

İngiltere Merkez Bankası CBDC Görev Gücü oluşturdu

Sponsorlu İçerik

İngiltere Merkez Bankası ve HM Hazinesi, Birleşik Krallık’ta bir merkez bankası dijital para biriminin keşfini koordine etmek için bir görev gücü oluşturdu.

  • İngiltere Bankası ve HM Hazinesi, bir merkez bankası dijital para biriminin keşfini koordine etmek için bir CBDC Görev Gücü başlattı.
  • Birleşik Krallık, Çin ve Japonya‘da dahil olmak üzere CBDC‘yi düşünen birkaç ülkeden biri.

İngiltere Merkez Bankası ve HM Hazine, bir açıklamaya göre, bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) keşfini koordine etmek için bir görev gücü başlattı. Ortak proje, potansiyel bir dijital para biriminin nasıl çalışacağını ve bununla ilişkili olası riskleri araştıracak.

Birleşik Krallık hükümeti ve İngiltere Merkez Bankası, bu konuda yaptıkları en büyük hamle ortak proje olsa da, bir CBDC‘yi uygulamaya koymak isteyip istemediklerine dair bir karar vermediler.

İngiltere Merkez Bankası ayrıca, bir CBDC‘yi tanıtmanın teknik olmayan unsurları hakkında geri bildirim almak için bir Katılım Forumu ve bir CBDC oluşturmanın teknik zorluklarına bakmak için bir Teknoloji Forumu oluşturulduğunu duyurdu.

İngiltere Merkez Bankası bünyesinde, özellikle bir CBDC‘nin araştırılmasına odaklanan diğer Birleşik Krallık ajansları ve uluslararası otoritelerle birlikte çalışacak bir CBDC birimi de oluşturuldu. .

CBDC Görev Gücü, Birleşik Krallık’taki bir CBDC vakasının bir değerlendirmesini sağlayacak. Ayrıca, İngiltere’yi bu teknolojik evrimin ön saflarında tutmak amacıyla dünyadaki diğer ülkelerin kendi dijital para birimlerini nasıl geliştirdiklerini de izleyecek.

CBDC Görev Gücü, İngiltere Merkez Bankası’nda mali istikrar vali yardımcısı Jon Cunliffe ve Hazine Müsteşarlığı mali hizmetler genel müdürü Katharine Braddick tarafından yönetilecek.

Birleşik Krallık’ın CBDC’ye doğru yürüyüşü

Mart 2020‘de İngiltere Merkez Bankası, bir CBDC‘nin fırsatları, zorlukları ve tasarımı hakkında bir tartışma raporu yayınladı. Bir CBDC‘nin İngiltere Merkez Bankası’nın finansal istikrarı sürdürme hedeflerini destekleyebileceği yedi yol ortaya koydu. Bunlar, Bitcoin gibi yeni özel para biçimlerinin risklerinden kaçınmayı ve sınır ötesi ödemeleri desteklemeye yardımcı olmayı içeriyor.

Birleşik Krallık, şu anda bir CBDC‘yi araştıran birkaç eyaletten biri; Çin şu anda Dijital Para Birimi, Elektronik Ödeme (DCEP) sisteminin gelişmiş denemelerini yürütürken, Japonya’nın merkez bankası Nisan ayında bir dijital Yen’e fizibilite çalışmasının ilk aşamasını başlattı. Eve daha yakın olan Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde, geçtiğimiz günlerde, dijital bir Euro’nun serbest bırakılıp bırakılmayacağına dair bir kararın bu yılın ortasına kadar alınacağını söyledi.

Kripto paralar ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu