Nedir? Nasıl? Neden?

İngiltere’den kripto paralar için sıkı düzenleme

Sponsorlu İçerik

İngiltere hükümeti, kripto para ekosistemi için hazırladığı, yasadışı finans ve kripto varlıklara karşı sıkı düzenlemelerin bulunduğu yasa tasarısını sundu.

İngiltere’de yetkililer, kripto para birimleri ile bağlantılı suç faaliyetlerini engelleme konusunda tasarlanan “Ekonomik Suç ve Kurumsal Şeffaflık” adında yeni yasasını çıkardı. Hükümet tarafından Perşembe günü yayınlanan duyuruya göre, yeni yasa tasarısı Ulusal Suç Ajansı gibi kolluk kuvvetlerinin “kripto varlıkların ele geçirilmesinde, dondurulmasında ve kurtarmasına” onay verecek.

Duyurunun devamında ise Grater London Metropolitan Polis Teşkilatı‘nın 2021 yılında yasa dışı işlerde kullanılan kripto varlıkların ele geçirilmesinde büyük artış yaşandığı belirtildi. Kolluk kuvvetleri geçen yıl birkaç ay arayla 158 milyon dolar ile 250 milyon dolar değerinde yasa dışı işlemlerde kullanılan kriptoların ele geçirerek rekor kırdı.

Ulusal Suç Ajansı genel müdürü Graeme Biggar yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Yerli ve uluslararası suçlular, İngiltere şirket yapılarını kötüye kullanarak yıllarca suç ve yolsuzluk gelirlerini kripto para kullanarak akladılar. Uzun zamandır beklenen ve memnuniyetle karşılanan yasa, her ikisini de çökertmemize yardımcı olacak.”

Önceki yasa üzerine inşa edilecek

Tasarı, Rusya’ya karşı yaptırımların devam etmesini sağlayan ve ülkedeki kripto varlıkların dondurulmasına yardımcı olan önceki Ekonomik Suç (Şeffaflık ve Uygulama) Yasası üzerine inşa edilecek.

 Düzenleyiciler, bazı Rusların Ukrayna’nın işgalinin ardından uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için kripto kullandığından endişe duyuyorlar. Bu ayın başlarında İngiltere Hazine Bakanlığı, kripto borsalarının ve cüzdan sağlayıcılarının yaptırım ihlallerini bildirmesi için kılavuz güncelledi.

ABD ve AB’de yaptırım kurallarının kriptoyu kapsadığını açıkladı

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu