ManşetNedir? Nasıl? Neden?

İranlı General, Kripto Para Kullanma Çağrısı Yaptı!

Sponsorlu İçerik

İranlı General Saeed Muhammad, Birleşmiş Milletler ve ABD tarafından uygulanan yaptırımların üstesinden gelmek için ülkede kripto paraların kullanılması çağrısında bulundu. Saeed, İran Silahlı Kuvvetleri’nin bir kolu olan İslam Devrim Muhafız Kolordu komutanı.

İran, Uluslararası Ticarette Kripto Para Kullanmalı!

İran, uzun zamandır ABD‘nin yaptırımlarıyla karşı karşıya ve uluslararası ticaret yapamıyor. Merkezi olmayan kripto paralar, İran tarafından uluslararası ticaret için kolayca kullanılabilir. Yerel raporlara göre, General yaptırımları atlatmak için İran‘ın diğer ülkelerdeki ortaklarıyla ürün alışverişinde veya satımında kripto para kullanımı gibi çözümler geliştirmesi gerektiğini söyledi.

İran, Yaptırımlardan Kaçınmak İsteyen Tek Ülke Değil

İran, yaptırımlardan kaçınmak ve uluslararası ticarete katılmak için kripto para kullanmayı planlayan diğer birkaç ülke arasında yer alıyor. Daha önce, Kuzey Kore balistik füze programlarını finanse etmek ve uluslararası ticareti yürütmek için kripto para kullanmakla suçlandı. Kim Jong Un liderliğindeki rejim, ABD yaptırımlarını nasıl önleyebileceklerine odaklanarak kripto para ve Blockchain konferansı düzenledi. ABD kolluk kuvvetleri, eski Ethereum araştırmacısını Kuzey Kore‘deki konferansa katıldığı için tutukladı. Venezuela, yaptırımları aşmak için kripto para birimlerini deneyen diğer bir ülke.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu