Nedir? Nasıl? Neden?

İspanya, Kripto Para Sahiplerine Bildirim Göndermeye Başladı

Sponsorlu İçerik

İspanya vergi dairesi, ülkedeki yaklaşık 66.000 kripto para sahibine bildirim göndermeye başladı. Bu rakam, geçen yıl kripto para sahiplerine gönderdiği 14.700 vergi mektubundan büyük bir artışı temsil ediyor. İspanya‘nın karşılaştığı coronavirüs krizine rağmen mektuplar Haziran ayı sonuna kadar gönderilmeye devam edecek.

Coronavirüs pandemisine ve artan ölüm oranına rağmen, İspanya vergi dairesi Agencia Estatal De Administración Tributaria (AEAT), sakinlerine vergi yükümlülüklerini hatırlatmak için vergi bildirimleri gönderme kampanyası başlattı.

Europa Press tarafından yapılan açıklamaya göre:

”İspanya vergi dairesi, bu çarşamba günü başlayan kampanyada geçen yıl 14.700 bildiriden bu yıl % 349 artışla 66.000’e çıkan kripto para sahibi olan vergi mükelleflerine bildirimleri göndermeye başladı.”

Kampanya, 1 Nisan Çarşamba günü başladı ve coronavirüs pandemi durumuna bakılmaksızın 30 Haziran’a kadar devam edecek. Kampanyada ayrıca, gayrimenkul kira geliri olan sakinlere gönderilen vergi mektuplarının sayısı bu yıl 700.000’den 1.5 milyona ve yurtdışında hesabı olanlar için 2.17 milyon’dan 2.32 milyona yükselecek.

İspanya’da Kripto Para Düzenlemesi ve Vergilendirmesi

Ekonomik ve politika gelişmeleri hakkında bilgi sağlama konusunda uzmanlaşmış bir yayın olan Global Legal Insights’ın yaptığı açıklamaya göre, kripto paralar İspanya‘da yasal değil, ülkenin şu anda belirli bir düzenleyici yasal çerçevesi yok.

Kripto para satışları, % 19 ile % 23 arasında değişen bir oranda sermaye kazancı vergisine tabi. Ayrıntılı olarak, daha yüksek oranın 50.000 avroyu (54.594 $) aşan kazançlar için geçerli. Bu arada, kripto para birimlerinin avroya dönüştürülmesi ve bunun tersi durumunda da, katma değer vergisinden (KDV) muaf.

İspanya, kripto para sahiplerinden vergi isteyen tek ülke değil; aynısını yapan diğer ülkeler arasında ABD, Hindistan ve Avustralya yer alıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu