Nedir? Nasıl? Neden?

Japon finans devi SBI, Rusya’daki madencilik operasyonlarını durdurdu

Sponsorlu İçerik

Japon finans devi SBI Holdings, jeopolitik belirsizlik ve kripto kışı nedeniyle Rusya’daki kripto para madenciliğini sonlandırdığını duyurdu.

ABD merkezli haber kuruluşu Bloomberg‘in bildirdiğine göre, SBI Holdings, Rusya’nın kripto para madenciliği açısından zengin olan Sibirya bölgesindeki madencilik faaliyetlerini Rusya-Ukrayna çatışması ve devam eden ayı piyasası sebebiyle askıya aldı. Haberin dayandırıldığı bir firma sözcüsü, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya askeri müdahaleye başlamasından kısa süre sonra Sibirya madencilik operasyonlarını durdurdu.

Fesih, SBI’nin kripto varlık işine, ikinci çeyrekte 9,7 milyar yen yani 71 milyon dolar vergi zararı bildirmesine katkıda bulundu. Sumitomo Mitsui Financial Group destekli şirket, 2,4 milyar yen yani 17,5 milyon dolar net zarar kaydettiği bildirdi. 10 yıl içinde ilk üç aylık kaybını yayınladı.

SBI’nin madencilik operasyonlarına ilişkin raporlar, SBI’nin kripto madenciliği yan kuruluşu SBI Crypto’nun halka açık madencilik bilgileriyle örtüşüyor. Blockchain sitesi BTC.com‘dan alınan verilere göre, SBI Crypto’nun madencilik hash oranı Şubat ayında saniyede 5.600 petahash’ten (PH/S) yaklaşık %40 düşerek 18 Ağustos 2022’de 3.300 PH/S’i gördü.

Bloomberg, SBI’nın Sibirya’daki bazı madencilik operasyonlarını kapattıktan sonra, Rusya’da hala bazı madencilik faaliyetlerini yürüttüğünü bildirdi. SBI Baş Finans Sorumlusu Hideyuki Katsuchi, şirketin kripto madenciliği donanımını satma ve bu haftanın başlarında ülkeden tamamen çekilme planını açıkladı.

SBI sözcüsünün bildirdiğine göre, SBI Sibirya’dan çekilmeyi ne zaman tamamlayacağına henüz karar vermedi. Şirket, Rusya’daki operasyonlarını tamamlasa da Moskova merkezli ticari bankacılık birimi SBI Bank’ı işletmeye devam edeceğini açıkladı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu