Nedir? Nasıl? Neden?

JP Morgan: Binance’ın kararı Tether’in önemini artıracak

Sponsorlu İçerik

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan Chase analistleri, Binance’ın USDC mevduatlarını otomatik olarak BUSD’ye dönüştürmeye kararının Tether’e yarayacağını açıkladı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, USDC mevduatlarını otomatik olarak BUSD’ye dönüştürmeye kararını açıklamıştı. Yatırım devi JP Morgan’ın analistleri bu durumu değerlendiren bir rapor yayınladı.

JP Morgan tarafından yayınlanan araştırma raporu, Binance’ın stablecoin kararını ele alırken, ticaret söz konusu olduğunda Tether’in (USDT) daha önemli hale geleceğini savundu. Rapora göre, Tether’in büyük günlük işlem hacimleri ciddi bir fırsatı temsil ediyor. Binance’in stablecoin kararı Tether’i ön plana çıkaracağı ifadeleri de yer aldı.

“Tether’in önemi artabilir”

Raporda yer alan, analistlerin paylaştığı araştırma notunda, “Bizce, bu karar USDC tarafından tehdit altında olan stablecoin evreninde Tether’in öneminin artırması muhtemel” ifadeleri yer aldı.

Yatırım bankası ayrıca Tether’in stabilcoin ekosistemindeki pazar payının son 18 ayda düştüğünü de belirtti. Ek olarak metrikler, stabilcoinin öneminin azaldığını savunuyor.

29 Eylül’den itibaren Binance, USDC, USDP ve TUSD stabilcoinlerini mevcut bakiyelerini ve yeni mevduatlarını kendi stabilcoin’i BUSD’ye dönüştürecek.

JPMorgan analistleri, dönüşümün ardından yeni ücret yapısının belirlenmesiyle BUSD’nin daha fazla önem kazanacağını da belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Binance artık tüm BUSD işlem çiftlerine sıfır yapıcı ücreti uyguluyor. Ayrıca, web sitelerine göre sıfır alıcı ücreti ile USDT/BUSD ticaretine izin veriyor.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu