Nedir? Nasıl? Neden?

JPMorgan yöneticisi Christine Moy, Apollo’ya katıldı

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden biri olan Apollo Global Management, web3 endüstrisine yatırım yapmak için JPMorgan’ın eski kripto yöneticisi Christine Moy‘u işe aldı.

Toplam varlığı 450 milyar doları aşan dünyanın en büyük yatırım ve özel sermaye şirketi Apollo Global, yeni projelerini gerçekleştirmek için eski JPMorgan yöneticisi Christine Moy’u işe aldı. Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı satın alma sürecinde Musk ile ortak olmak istediği iddia edilen Apollo, sanal varlık dünyasında yeni bir strateji belirledi. ABD yatırım bankası JPMorgan’ın 18 yıllık çalışanı Moy’u kendi bünyesine dahil ederek çarpıcı bir transfer gerçekleştirdi.

Christine Moy’un son zamanlarda JPMorgan’da kripto para ve metaverse başkanlığına getirildiği biliniyor. Moy, bankanın Ethereum tabanlı Decentraland’a girişini sağlayan isimlerden biriydi. Moy’un yeni transferiyle ilgili konuşan bir Apollo Global yetkilisi şu ifadeleri kullandı:

“Yeni oluşturulan bu pozisyonda Christine, firma genelinde dijital varlık stratejisine liderlik edecek ve blok zincir teknolojilerini işimize uygulamanın daha fazla yolunu keşfedecek. Apollo’nun yeni teknolojilerin doğrulayıcısı ve sağlayıcısı olarak hizmet edebileceği finansal hizmetler sektörünü dönüştürenlere özel olarak odaklanarak, en yenilikçi dijital varlık şirketlerine ve kurucularına yatırım yapma stratejimizde de önemli bir rol oynayacak.”

Ayrılma kararını LinkedIn sayfasında duyurmuştu

JPMorgan‘da dijital varlıklar için ödeme sistemi olan Liink ve Onyx direktörlüğü görevini uzun süredir devam ettiren Christine Moy, geçtiğimiz Şubat ayında ayrılma kararını LinkedIn sayfasında resmi olarak duyurdu. Moy, ayrılma kararının arkasındaki nedenleri ve yeni çalışacağı şirket hakkında herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Moy, JPMorgan’ın blockchain ve kripto para teknolojisine yaptığı yatırımda önemli bir rol oynayarak bankayı metaverse’e taşımıştı.

Moy’un yeni adresi Apollo Global

Christine Moy‘un yeni adresi, web3 ile metaverse yatırım yapma planları olan 500 milyar dolarlık varlık sahibi yatırım firması Apollo Global Management olacak. Fakat Moy’un şirketteki pozisyonu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

“Kripto para birimlerine yatırım olmayacak”

Apollo Global Managemet Başkan Yardımcısı John Zito, yaptığı açıklamada şirketin blockchain ve web3 firmalarına yatırım yapmayı planladığını belirtti. Şirketin, bitcoin ve diğer token’lara yatırım yapmayacağını da ekledi. Gelir sağlayan iş modellerine öncelik verdiklerine dikkat çeken Zito, 50 milyon ile 250 milyon dolar arasında çek yazacaklarını söyledi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu