Nedir? Nasıl? Neden?

Justin Sun, bilgi sızdırma iddialarına sert yanıt verdi

Sponsorlu İçerik

ABD’nin çevrimiçi haber sitesi The Verge, TRON kurucusu Justin Sun aleyhinde bomba iddialarda bulundu. Sun’dan yanıt gecikmedi.

Christopher Harland-Dunaway tarafından hazırlanan yazıda, Sun’ın yıllardır TRON, BitTorrent ve Poloniex borsalarındaki mevzuatı engellemek için çeşitli uygulamalara başvurduğu belirtildi. Haberde Sun’a yönelik insider trading iddiaları yer aldı. 2017 yılı Eylül ayında başladığı öne sürülen içeriden bilgi sızdırma nedeniyle Çin’in ICO yasaklamasının ardından Justin Sun önce Güney Kore’ye ardından San Fransisco’ya gittiği şeklinde açıklamalar yer aldı. Ek olarak söz konusu içerikte Sun’ın Çin’deki ICO yasakları nedeniyle ABD’ye kaçtığı söylendi.

Sun, makaleyi açık bir karalama olarak nitelendirerek yasal yollara başvuracağını söyledi. Ayrıca Poloniex borsasını sterlin itibarını öne sürerek savundu.   

CZ’nin bilgisi vardı iddiası

Kripto para borsası Binance’ın CEO’su Changpeng Zhao, bir dönem Sun’ın San Francisco’ya gidişinde etkili olduğu da haberde yer aldı. İddiaya göre Zhao’nun bağlantıları sayesinde ICO yasakları erken fark edildi ve Sun bilgilendirildi.

Harland-Dunaway, haberde Sun’ın eski bir işçisiyle konuştuğunu ve kendisine Zhao ve Sun’ın her zaman birlikte olduklarını bildirdiğini iddia etti. Sun, TRX ICO’yu bitirmesi için şirketine emir verdi ve ICO yasakları gelmeden önce tüm haklarını feshi etti. Haber ek olarak, Sun ve Zhao’nun çok yakın arkadaş oldukları ve Cenevre’ye beraber tatile gittikleri ifadeleri yer aldı. O dönem bu tatilin iş gezisi olarak haberde yer aldığı da öğrenildi.

Haber muhabiri Christopher Harland-Dunaway, Justin Sun’ın yanında çalışan elemanların yanı sıra eski personelleri ile görüştüğünü fakat kimliklerini saklı tutmak istediklerini belirtti.

Justin Sun’dan sert yanıt

Justin Sun, söz konusu haberle ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Sun yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“The Verge’de yer alan makale tamamen uydurma, suçlamalar da yalandır. Poloniex, açılışından bu yana müşterilere birinci sınıf hizmetler sunan, sağlam risk yönetimine ve güçlü finansal kaynaklara sahip bir borsa olmuştur. Son 8 yılda operasyonda herhangi bir büyük güvenlik ihlali olmadı ve kullanıcılar, kripto varlıklarının en yüksek standartlarda korunduğunu gördüler. Verge ve yazarının yaptığı hem beni hem de Poloniex’i karalamaktır.

Poloniex her zaman düzenleyicilerle işbirliği yapmıştır ve en yüksek kalitede KYC standartlarını yakalamıştır. Ayrıca borsa, Seyşeller’de kayıtlı değil. ABD’de de değil ve ABD’li müşterilere de hizmet vermiyor. Grenada’nın Dünya Ticaret Örgütü elçisi olarak endüstri alanlarındaki çabalarımda en yüksek standardı korumaya çalışıyorum. Herhangi bir kuruluş tarafından ortaya atılan bu yalanlara karşı yasal yollara başvurma hakkımızı saklı tutuyoruz. Hukuk danışmanımız olarak Harder LLP tarafından temsil ediliyoruz.”

Sun, ABD Başkanlığına aday olmayı mı düşünüyor?

Sun Weibo hesabından Çince olarak, şöyle bir açıklama yaptı:

“Amerika Birleşik Devletleri medyası benim hakkımda yalan haberler vermeye devam ederse, onlara karşı harekete geçmek için Amerika Birleşik Devletleri başkanlığına adaylığını düşünmeye başlayabilirim.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu