Nedir? Nasıl? Neden?

Justin Sun, Tornado Cash işlemi nedeniyle Aave’de engellendi

Sponsorlu İçerik

TRON kurucusu Justin Sun, Cumartesi günü attığı tweet’te kripto karıştırıcısı Tornado Cash’ten rast gele aldığı 0.1 ETH alımı sebebiyle hesabının DeFi protokolü Aave’de bloke edildiğini duyurdu. Aave ise konuya dair açıklama yapmadı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın 8 Ağustos tarihinde kripto para işlemlerini gizleyen Tornado Cash’e yaptırım uygulaması büyük bir karışıklığa neden oldu. Geçtiğimiz günlerde patlak veren olayda birçok protokol ve türev borsaları Tornado ile bağlantılı hesapları bloke etmeye başladığını duyurdu. Engellenen hesaplardan biri de TRON kurucusu Justin Sun oldu.

Bilindiği üzere Tornado Cash geliştirici geçtiğimiz günlerde Amsterdam’da tutuklanmıştı. Bunu haberimizde vermiştik.

Sun, dün attığı bir tweet’te birisinin ona Tornado Cash’te rast gele 0.1 ETH gönderdiği için hesabının Aave tarafından engellendiğini duyurdu.

“Birisi bana TornadoCash’te rastgele 0.1 eth gönderdiği için Aave tarafından resmen engellendim.”

Kâr amacı gütmeyen kripto para merkezinin genel müdürü Jerry Brito, yaptığı bir röportajda Tornado Cash yaptırımının, Amerikalıların “anayasal anonimlik haklarını” reddettiğini kaydetti:

“Muhtemelen, bu adreslerle etkileşime giren herkesin, bir Tornado Cash mikserinden rızaları olmadan birkaç dolar alsalar bile teknik bir ihlalde olacağı anlamına geliyor.”

Ünlü hesaplar, Tornado Cash adreslerinden 0.1 ETH alıyor

Son günlerde ortaya çıkan raporlarda, birçok tanınmış hesaba ve ünlüye bir anonim kullanıcı tarafından 0.1 ETH gönderildiği kaydedildi. Bu ünlüler arasında; Jimmy Fallon, Logan Paul gibi isimlerde var.

Yapılan eylemin Tornado Cash’e getirilen yaptırıma tepki amaçlı yapıldığı kaydedildi. Bilindiği üzere herhangi bir Amerika vatandaşının ve kurumun Tornado Cash’te işlem yapması suç niteliği taşıyor. Fakat kullanıcıların Tornado Cash aracılığıyla rastgele hesaplara para göndermesini durdurmak teknik olarak imkansız.

ABD hükümeti, karıştırıcıları izlemeye devam edecekleri ve gerekirse herhangi bir işlem yapacakları konusunda oldukça açıktı; ancak, henüz keşfedilmemiş gri alanlar var gibi görünüyor. 

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu