Nedir? Nasıl? Neden?

Justin Sun’da, Twitter hissesi almaya yöneldi

Sponsorlu İçerik

Tron Kurucusu Justin Sun, Elon Musk’ın ardından sosyal medya devi Twitter’dan hisse almaya yöneldi. Musk’ın teklifinin yanı sıra Sun, hisse başına 60 dolar önerdi.

Tron Kurucusu Justin Sun, elektrikli araç üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için hisse başına 54.20 dolarlık bir anlaşma önermesinin ardından Sun, hisse başına 60 dolar önerdi. Tron kurucusu, Musk’ın platformda düzenleme düğmesi, konuşma özgürlüğü, Dogecoin ödeme kullanılabilirliği, abonelik hizmeti ve reklam yasağı dahil olmak üzere önerilen değişlikleri kabul etti.

Sun, 14 Nisan tarihinde Twitter’ın tüm yeteneklerini ortaya çıkararak daha iyi bir platform haline getireceğini ve uygulamayı kriptolara özel ve Web3 dostu bir platform haline getirmek istiyor. Bilindiği üzere Musk, yönetim kurulu üyelerinin şirket hissesinin yüzde 15’inden fazlasına sahip olmasına izin verilmediği için Twitter’da yönetim kurulu üyeliğini reddetti.

Bir diğer yandan Justin Sun, Twitter’ı özel kılmak, işgücünü merkezden uzaklaştırmak ve aynı zamanda onu tarafsız ve daha az ABD merkezli yapmak istiyor. Ek olarak Sun, Twitter için DeFi ve web3 yaklaşımı önererek geliştiriciler için daha açık kaynak olmasını vaat ediyor.

Justin Sun kullanıcıı etkileşimini arttırmak için dolandırıcıları ve botları yasaklayacak bir mekanizma geliştirmeyi amaçlıyor. Ancak, Musk’tan daha yüksek bir hisse fiyatı sunmasına rağmen, Sun şu ana kadar doğrudan Twitter üzerinden resmi bir teklifte bulunmadı.

FTX CEO’sundan Musk’a yanıt

FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, Musk’ın Twitter’ı satın almaya yönelik attığı tweet’e yorum yaparak merkezi olmayan bir Twitter’ın nasıl görüneceğini açıkladı. Kripto para borsası FTX’in projenin bir parçası olmak istediğini kaydetti. Bankman Twitter’ın zincir haline geldiğinde her şeyin şifreleneceğini söyledi.

“FWIW, merkezi olmayan bir Twitter’ın nasıl görünebileceğine dair bazı düşünceler: Tweetler zincirleme olarak şifrelenir; gönderen, onlara kimin erişebileceğini seçer (yani, kimin şifresini çözebilir). Bir anlamda bu, DM’leri ve tweet’leri birleştirir. DM’ler yalnızca gizlilik ayarına sahip tweet’lerdir.”

DOGE fiyatı Musk’ın teklifinden sonra yükseldi

Tron kurucusundan daha iyi bir sosyal medya kullanıcısı olan Elon Musk, Twitter’a yaptığı satın alma teklifiyle beraber kripto para birimi DOGE fiyatını yüzde 5’in üzerine çıkmıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu