Nedir? Nasıl? Neden?

Kakao Piccoma, Sakura Exchange Bitcoin’i satın aldı

Sponsorlu İçerik

Güney Kore merkezli mobil uygulama operatörünün yan kuruluşu Kakao Piccoma, Japon kripto para platformu Sakura Exchange Bitcoin‘i satın aldı.

Güney Kore’nin mobil uygulama operatörü Kakao Corporation‘ın bir Japonya merkezli yan kuruluşu olan Kakao Piccoma, kripto platformu Sakura Exchange Bitcoin’de kontrol hissesi satın aldı. Kakao Piccoma gelecekte gerçekleştireceği operasyonlarda blockchain ve web3 teknolojisini kullanmayı planlıyor.

Business Korea tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, Kakao Piccoma, kripto platformu Sakura Exchange Bitcoin’in yüzde 50’den fazlasını satın alarak şirketin en büyük hissedarı oldu. Bununla birlikte, anlaşmanın detaylarıyla ilgili herhangi bir bilgi henüz paylaşılmadı. Bilindiği üzere, Kakao Piccoma, Japonya’nın en büyük webtoon servis sağlayıcısı olan Piccoma’yı çalıştırıyor. Şirket, akıllı telefonlar, bilgisayar ve tabletler için yazılım geliştiriyor. Anlaşmada mobil uygulama operatörü Kakao Piccoma, webtoon platformuna kripto varlıklar ve blok zinciri hizmetleri konusunda yardımcı olacak. Şirket, web3 sektörüyle daha fazla ilişki kurmayı hedeflediğini kaydetti.

Kakao Piccoma meydan okuyor

Kimliği açıklanmayan bir yetkili anlaşmayı bir meydan okuma olarak nitelendirdi. Kakao Piccoma şirketinin web siteleri dışındaki alanlara meydan okumak için yaptığı yeni bir iş hamlesi olduğunu dile getirdi.

Şirket, 2018 yılında blockchain birimi Ground X‘i piyasaya sürerek ilk kez kripto para dünyasına adımını atmıştı 2019’da bir dijital varlık geliştirme platformu olan Klaytn’i tanıtmıştı. Bu yılın Mart ayında ise

Bu yılın Mart ayında, Kakao’nun Kurucusu ve Başkanı Brian Kim‘in vergi kaçırmasıyla başlayıp şirketin istikrarını sarsan bir takım skandalların ortaya çıkmasının ardından, Kim kuruluşun yönetim kurulundan istifa etti. Ayrılmasından bir gün sonra Brian Kim, “Kore’nin Ötesinde” bir küresel genişleme üzerinde çalışacağını, Namkoong Whon (NK) ise Kakao’nun “Mobil Ötesine” geçme çabalarına öncülük edeceğini söyledi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitterhesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu