Nedir? Nasıl? Neden?

Kaliforniya Valisi, kripto düzenleme yasasını veto etti

Sponsorlu İçerik

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, eyaletinde kripto para lisanslama ve düzenleme yasasını veto etti. Newsom, kripto sektörünün teknolojiye ayak uydurmak için daha esnek bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu açıkladı.

ABD’nin Kaliforniya eyaleti Valisi Gavin Newsom, Cuma günü, kripto para birimleri için lisanslama ve düzenleyici çerçeve oluşturacak 2269 sayılı Meclis Yasası (AB 2269) dahil olmak üzere sekiz yasa tasarısını veto etti.

Hatırlanacağı üzere, “Dijital Finansal Varlık İşletmeleri: Düzenleme” başlıklı 2269 sayılı Meclis Yasa Tasarısı, bu yılın başlarında Kaliforniya Meclis Üyesi Timothy Grayson tarafından tanıtılmıştı. Tasarı, 29 Ağustos’ta Kaliforniya Eyalet Senatosu’ndan ve ertesi gün Kaliforniya Eyalet Meclisi’nden geçti. Vali Newsom daha sonra vetosunu açıklayan bir mesaj yayınladı.

Newsom, 4 Mayıs’ya yayınlanan “kripto varlıkları ve ilgili finansal teknolojiler de dahil olmak üzere blok zincirinde faaliyet gösteren şirketler için federal ve Kaliforniya yasalarını uyumlu hale getiren, tüketiciyi koruyan” yürütme emrine atıfta bulunarak, yönetiminin “kapsamlı araştırma ve erişim” yürüttüğünü söyledi.

Söz konusu yürütme emrinden gelen bildirimleri dikkate almadan bir lisans rejimi oluşturmanın erken olacağını söyleyen vali, gelecekteki federal düzenlemelerin olasılığına da işaret etti.

“Esnek bir yaklaşıma ihtiyaç var”

Tasarıdaki lisanslama hükümlerine değinen Newsom, kripto endüstrisinin büyümesini engelleyen New York’ta, güvenli ve güvenilir kripto ürünlerine, hizmetlerine sınırlı erişimi engelleyen lisans ve raporlama rejiminin uygulanacağını düşündüğünü söyledi.

Hatırlanacağı üzere Blockchain Derneği de tasarının “kripto yenilikçilerini ve çalışmalarını eyalet dışına itecek, öngörüsüz ve yararsız kısıtlamalar oluşturduğunu” öne sürerek karşı çıkmıştı.

Vali Newsom son olarak konuyla ilgili şunları vurguladı:

“Düzenleyici gözetimin hızla gelişen teknolojiye ve kullanım durumlarına ayak uydurabilmesini sağlamak için daha esnek bir yaklaşıma ihtiyaç vardır ve eğilimleri ele almak ve tüketici zararını azaltmak için uygun araçlarla uyarlanmıştır.”

Ayrıca, vali, tasarının “ilk birkaç yıl için genel fondan on milyonlarca dolarlık bir kredi gerektireceğine” işaret ederek, “Genel fon kaynaklarının bu kadar önemli bir taahhüdü dikkate alınmalı ve muhasebeleştirilmelidir.” dedi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu