Nedir? Nasıl? Neden?

Kaliforniya Valisi kripto paralarla ilgili yürütme emrini imzaladı

Sponsorlu İçerik

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, kripto para endüstrisi için düzenleyici bir çerçeve oluşturan, blok zincirini benimseyen bir kararname imzaladı.

ABD’deki en büyük ekonomiye sahip eyalet olan Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, bugün düzenleyici ve tüketici korumalarına yönelik sanal varlıklar için yürütme emri yayınladı. Yayınlanan yürütme kripto paraların yanı sıra blockchain teknolojisinin Kaliforniya işletmelerine nasıl dahil edileceğini içeriyor. Vali Newsom’ın Kıdemli danışmanı Dee Dee Myers, Batı eyaletinini kripto ile ilgili şirketler için tercih edilen bir yer olduğunu kaydetti. Yerel makamların çabalarını dostane bir mevzuatla destekleme amacında olduklarını belirtti.

“Kuzey Amerika’daki 800 blok zinciri işletmesinden yaklaşık dörtte biri, diğer eyaletlerden çok daha fazla, Kaliforniya’da. Pek çok kişiden burada olmak istediklerini duyduk ve bunu sorumlu bir şekilde yapmalarına yardımcı olmak istiyoruz.”

İmzalanan yürütme emri, kripto varlıkları ve ilgili finansal teknolojiler de dahil olmak üzere blok zincirinde faaliyet gösteren şirketler için şeffaf ve tutarlı bir iş ortamı yaratmak için tasarlandı. Yönerge, federal ve Kaliforniya yasalarını uyumlaştıracak aynı zamanda bitcoin ve altcoin‘lerin tüketicilere fayda ve riskleri dengeleyecek.

“Fırsatlar neredeyse sonsuz”

Yürütme emri, kripto madenciliğindeki enerji tüketimi, iklim riskleri ve dijital varlıkların suç faaliyetlerinde kullanılması gibi konulara odaklanıyor. Danışman Myers, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Fırsatlar neredeyse sonsuz. Aracıları emlak ve hatta otomobil içeren işlemlerden çıkarmak gibi şeyler yapabiliriz. İnsanların kimliklerini korumak ve devlet hizmetleri aracılığıyla insanlara fayda sağlamak için kullanabiliriz. Karbon denkleştirmeleri satıyorsak, aynı ormanın iki kez satılmadığından ve şeffaf bazı kayıtlar olduğundan emin olabiliriz.”

37 ABD eyaletinde şuanda dijital varlıklarla ilgili bekleyen mevzuatların olduğunu biliniyor. Geçtiğimiz Şubat ayında New Hampshire, yeni bitcoin yasaları önermek için bir yönetici emri yayınlamıştı.

Biden’ın kripto hakkındaki icra emri

ABD Başkanı Joe Biden, iki ay önce Beyaz Saray’ın kripto varlıklarla ilgili ilk icra emrini yayınladı. Yayınlanan belgede, son birkaç yıl içerisinde kripto para birimlerinin büyümesini ve topluma nasıl fayda sağlayabileceklerini özetlendi.

“Dijital varlıklardaki artış, küresel finansal sistemde ve teknolojik sınırda Amerikan liderliğini güçlendirmek için bir fırsat yaratıyor.”

Rapor, varlık sınıfına yapılan yatırımlar için kullanıcıların maksimum seviyede güvenlik ile takip edileceğini de içeriyordu.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu